foto: LETA
Turpinās tiesāt augsta ranga Latgales policistu par kukulī pieņemtu naudu, gaļu un alkoholu
Kūpināta gaļa.
112
2022. gada 11. augusts, 13:48

Turpinās tiesāt augsta ranga Latgales policistu par kukulī pieņemtu naudu, gaļu un alkoholu

Jauns.lv/LETA

Krimināllietu, kurā toreizējais Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes augsta ranga policists apsūdzēts par kukulī pieņemtu naudu, gaļas izstrādājumiem un alkohola pudeli, Ekonomisko lietu tiesa (ELT) plāno turpināt skatīt 5.septembrī plkst.10.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietā apsūdzēti Aivars Stivriņš, Aivars Kozlovskis un Sandis Stuburs. Trijotni 2019.gada rudenī aizturēja Iekšējās drošības birojs. Stivriņš tobrīd bija Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieks, taču tagad, viņš ieņem Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas komandiera amatu.

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu trīs personu apsūdzībā par kukuļošanu, proti, divas personas izdarīja kukuļa piedāvāšanu un došanu VP augsta ranga amatpersonai.

Saskaņā ar apsūdzību Latgales reģiona pārvaldē tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par to, ka viens no apsūdzētajiem kāda veikala telpās veica sīko huligānismu.

Tad šī persona kopā ar otru lietā apsūdzēto, kas tobrīd bija VP amatpersona, nodibināja kontaktus ar Latgales reģiona pārvaldes augsta ranga amatpersonu, lai tā, izskatot pārsūdzību administratīvā pārkāpuma lietā, kukuļdošanas rezultātā atceltu tajā pieņemto lēmumu un izbeigtu administratīvā pārkāpuma procesu.

Nodotais un pieņemtais kukulis bija 100 eiro, gaļas izstrādājumi un alkohola pudele.

ELT atrodas arī cita krimināllieta, kurā Stuburs apsūdzēts par 200 eiro kukuļa izspiešanu no kāda autovadītāja, apgalvojot viņam, ka izelpā konstatētais alkohola daudzums pārsniedz pieļaujamo normu, lai gan patiesībā tā nebija.