foto: LETA
Bīstamas ēkas dēļ uz nenoteiktu laiku slēdz satiksmi Rīgā, Pētersalas ielā
Ilustratīvs foto
Sabiedrība
2022. gada 5. augusts, 19:43

Bīstamas ēkas dēļ uz nenoteiktu laiku slēdz satiksmi Rīgā, Pētersalas ielā

Jauns.lv

Saistībā ar ēkas Pētersalas ielā 5 avārijas stāvokli no piektdienas vakara plkst. 24.00 uz nenoteiktu laiku tiek slēgta transportlīdzekļu satiksme Pētersalas ielas posmā no Rūpniecības ielas līdz Katrīnas dambim, portālu Jauns.lv informē Rīgas domē.

No 6. augusta 5. maršruta tramvajs kursēs līdz Ausekļa ielai. Tālāk satiksme tiks organizēta ar pagaidu 5T maršruta autobusu “Mīlgrāvis - Sarkandaugava”. 

foto: Rīgas satiksme
5. maršruta tramvajs kursēs līdz Ausekļa ielai.
foto: Rīgas satiksme
5t autobusa maršruts

SIA “Merks” uzdots nodrošināt iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajā ielas posmā, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, operatīvā transporta satiksmi, kā arī ēkas avārijas stāvokļa novēršanas darbus.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, nams Pētersalas ielā 5A pieder SIA "Merks".

Īpašnieka uzdevumā 2.augustā SIA "KasunK.Studija" veica ēkas apsekošanu un izstrādāja tehniskās apsekošanas atzinumu, kurā norādīts, ka ēkas negatīvās izmaiņas būvkonstrukciju tehniskajā stāvoklī var radīt pēkšņu neprognozējamu pilnīgu vai daļēju darbspējas zudumu, kā rezultātā būves konstrukcijas var sabrukt.

Pēc informācijas saņemšanas no SIA "Merks" piektdien Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments uz Pētersalas ielu 5A nosūtīja būvinspektorus, kas ēku apsekoja, lai sniegtu savu atzinumu. Precīzāka informācija par apsekošanas rezultātiem būs pieejama pirmdien, 8.augustā, piebilda Rudzika.

Nams jau ilgstoši bijis avārijas stāvoklī, taču situācija ir pasliktinājusies. Teritorija ap ēku jau vairākus gadus ir norobežota, un nama fasādi sedz aizsargtīkls. Ēka Pētersalas ielā 5A ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis.