Sabiedrība
2022. gada 23. jūlijs, 07:23

Krēpjvilkiem garšo banāni. Kādas ir Rīgas zoodārza dzīvnieku gastronomiskās kaprīzes?

Jauns.lv

Visticamāk, visas Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklētāju paaudzes tā teritorijā redzējušas zīmes, kas lūdz nebarot dzīvniekus. Taču, iespējams, cilvēkam šķiet nepieņemami doties ciemos tukšām rokām, tāpēc pacienāšana ar maizi vai banānu dzīvniekiem bieži beidzas ar vēdergraizēm, izjauktu diētu un citām ķibelēm, ar ko vēlāk cīnās dzīvnieku kopēji. Vasaras sezonas publiskās barošanas reizēs var pārliecināties, ka Rīgas zoodārzā visi dzīvnieki ir paēduši. Lai uz maltīti sanākušos dzīvniekus varētu apskatīt vēl tuvāk, Jauns.lv filmēšanas grupa barotājus aprīkoja ar GoPro kameru.

Zooloģiskajā dārzā ir vairāk nekā 450 dažādu sugu kustoņu. Dzīvnieku gastronomiskās kāres un uztura vajadzības ir komplicētākas, nekā apmeklētājiem varētu šķist. Zoodārza iemītnieku ēdienkarte mainās atkarīgā no sugas, katra indivīda vecuma, veselības stāvokļa un pat diennakts stundas. Piemēram, žirafēm ļoti garšo ķiploki, krēpjvilkiem – banāni, bet barība, kas apvieno visas dzīvniekiem nepieciešamās uzturvielas, ir īpašas granulas, ko zoodārzs iegādājas ārvalstīs. Vasaras sezonā noteiktās stundās dzīvnieku barošanu var vērot ikviens zoodārza apmeklētājs. Barošanas grafiks pieejams Rīgas Zooloģiskā dārza mājaslapā un sociālajos tīklos.

Pievienotajā video no īpaši tuva skatpunkta var vērot, kā maltīti bauda pelikāni, kaķu lemuri un žirafes, un uzzināt, ar kādiem neparastiem “aukstasiņu kolēģiem” jāsadzīvo zoodārza biroja darbiniekiem.