foto: LETA
Ielu saldējuma tirgotāji pazuduši no Rīgas centra - kāds tam ir iemesls?
Starp ielu tirgotāju pazušanas iemesliem ir ne pārāk piesātinātā tūrisma sezona.
Sabiedrība
2022. gada 22. jūlijs, 13:20

Ielu saldējuma tirgotāji pazuduši no Rīgas centra - kāds tam ir iemesls?

Jauns.lv

Saldējumu karstā laikā pērk daudzi. Tikai, lūk, vairs nav iespējams atrast nevienu saldējuma ielu pārdevēju Rīgas centrā vai galvaspilsētas parkos.

Piena kombināta "Food Union" saldējuma zīmolu vadītāja Sandra Usačeva apliecināja, ka ražošana norit bez pārtraukuma: “Ražojam mēs saldējumu ļoti līdzīgos apjomos kā iepriekšējos gados. Un jūnija karstuma dēļ — es teiktu, ka pat vairāk! Taču patiešām tirdzniecības vietu Rīgas centrā kļuvis mazāk. Tas skaidrojams ar izmaiņām Rīgas domes tarifā par tirdzniecības vietas nomu, kas šogad pieaudzis pat sešas reizes.”

Covid-19 pandēmijas laikā Rīgas dome šo nodevu nav piemērojusi vispār, lai atbalstītu uzņēmējus, taču šogad nodeva ir atgriezusies, raksta portāls Rus.lsm.lv.

Neciešams karstums Indijā. 2022. gada vasara ieradusies negaidīti agri

Miljoniem iedzīvotāju Indijā šobrīd piedzīvo nežēlīgu karstuma vilni, kura atkāpšanās pagaidām vēl nav redzama. Gaisa temperatūra valstī šogad paaugstinājusies daudz ...

gallery icon

Vasara Stokholmā - ļaudis veldzējas pie ūdeņiem 2020. gada jūnijā pandēmijas laikā

gallery icon

Un tā ir mainījusies, apstiprina Rīgas domes pārstāve Laine Rodziņa: “Ja kādreiz bija tā, ka, neraugoties uz to, cik lielu platību ieņem tirdzniecības vieta, bija fiksēta cena, visiem vienāda, tātad platība varēja būt dažāda, bet maksāja visi vienādi, tad tagad šī maksa — kā par zemes nomu, ir atkarīga no tā, cik liela zemes platība ir aizņemta.”

Starp citiem ielu tirgotāju pazušanas iemesliem ir ne pārāk piesātinātā tūrisma sezona.

Un arī konkurenci ar veikaliem un kioskiem esot grūti izturēt. Kur nav tādu konkurentu — tur ir ielu saldējuma pārdevēji.

Piemēram, Lucavsalā. Šī ir piemērota vieta, kur pārdot saldējumu, saka pārdevēja Evelīna: “Jo te ir daudz bērnu, daudz pieaugušo, kas vēlas saldējuma kokteili vai saldējumu. Tāpēc domāju, ka tā ir laba vieta, kur pārdot saldējumu.”

Arī Jūrmalā un Mežaparkā saldējuma tirgotāju skaits ielās nav samazinājies.