foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
"Saskaņa" apstiprina Maira Brieža kandidēšanu Saeimas vēlēšanās
Mairis Briedis gatavojas kandidēt Saeimas vēlēšanās
Politika
2022. gada 18. jūlijs, 15:49

"Saskaņa" apstiprina Maira Brieža kandidēšanu Saeimas vēlēšanās

Jauns.lv / LETA

Partija "Saskaņa" uz 14.Saeimas vēlēšanām dosies, par kandidātiem izvirzot virkni līdzšinējo parlamenta un pašvaldību domju deputātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarakstu Rīgā ievadīs "Saskaņas" līderis un ilglaicīgs Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs, Kurzemē - partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins, Latgalē - Saeimas deputāte Regīna Ločmele, Vidzemē - no Saeimas aizgājušais Ivars Zariņš. Savukārt Zemgalē kā pirmais numurs startēs zvērināts advokāts Aleksandrs Kazačkovs, kurš tostarp iepriekš bijis partijas "Republika" valdes loceklis un līdzdibinātājs. Viņam sarakstā sekos parlamentārietis Vitālijs Orlovs.

No esošajiem 18 "Saskaņas" Saeimas frakcijas deputātiem 14.Saeimā kopumā cer iekļūt 16, jo gaidāmajās vēlēšanās nolēmusi nestartēt Inga Goldberga un Vladimirs Nikonovs.

No pašvaldību domēm sarakstā iekļauta, piemēram, Rīgas domes deputāti Anna Vladova, Igors Solomatins, Andrejs Kozlovs un Raimonds Rubiks.

Tomēr pieredzējušu politiķu vidū ir arī jaunpienācēji, piemēram, Rīgā kā trešais pēc Urbanoviča un Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva startēs bokseris Mairis Briedis, kā 13. - laikraksta "Vesti Segodnja" apskatnieks Abiks Elkins.

Mairis Briedis zaudē pasaules čempiona jostu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Goldkostā, Austrālijā, piedzīvoja zaudējumu austrālietim Džeijam Opetaijam un atvadījās no Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona ...

gallery icon
22

Kā ziņots, 14.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.