Sabiedrība
2022. gada 15. jūlijs, 05:33

Biedrība "TEV" ar autobusu, kas vēl nesen piederēja Krievijas vēstniecībai, nogādā humāno palīdzību karavīriem Ukrainā

Jauns.lv

Biedrība “TEV” dibināta tikai jūnijā, taču tās biedri ar humānās palīdzības kravām Ukrainā pabijuši jau vairāk nekā desmit reižu. Riskējot ar savām dzīvībām, viņi vienmēr brauc iespējami tuvu galamērķim. Riskē, lai sarūpēto Ukrainas aizstāvjiemnodotu tieši rokās, jo zina –paļaujoties uz citiem, vērtīgākajiem sūtījumiem var “pieaugt kājas”. Tas ir cilvēciski. Izdzīvošanas instinkts un rūpes katram par savu tuvāko sirdspaziņu atvirza otrajā plānā.

“TEV” gādātajās palīdzības kravās ir viss, kas kareivim kaujas laukā var būt vajadzīgs – vieglāks vasaras ekipējums, lāpstas un zāģi ierakumu rakšanai, aptieciņas sīku savainojumu apkopšanai un lielākas medicīnas preces un ierīces ārstiem. Mežā neiztikt arī bez pretodu un pretērču līdzekļiem, ūdens, ātri pagatavojamas pārtikas, higiēnas precēm. Palīdzības kravu apjomi atkarīgi no ziedotāju aktivitātes un bieži vienarī no pašu rocības.

foto: Biedrības "TEV" arhīvs.
Biedrības dibinātāju un biedru motivācija strādāt bez atlīdzības ir gluži vienkārša.

Interesanti, ka viens no biedrības autobusiem vēl nesen bija Krievijas vēstniecības Latvijā īpašums. Tagad tas,izdekorēts ar Ukrainas atbalsta simboliem un saukļiem,uz Ukrainu ved palīdzības kravas un nereti arī pašus ukraiņus – gan uz mājām Ukrainā, gan bēgļu gaitās uz Latviju.

Biedrības dibinātāju un biedru motivācija strādāt bez atlīdzības ir gluži vienkārša. Viņi zina – kamēr karš norit Ukrainā, šeit varam dzīvot ierastajā ikdienas ritmā. Palīdzot Ukrainas aizstāvjiem pretoties krievu armijai, palīdzam karu noturēt drošā attālu no Latvijas.

Biedrība “TEV” ar humānās palīdzības kravām Ukrainā pabijuši jau vairāk nekā desmit reižu

Biedrība “TEV” dibināta tikai jūnijā, taču tās biedri ar humānās palīdzības kravām Ukrainā pabijuši jau vairāk nekā desmit reižu. Riskējot ...

gallery icon

Labdarības braucienos latviešu puiši paguvuši pierast pie trauksmes sirēnām un zina, kā ož deguma un līķu smakas kokteilis. Braucot pa tanku kāpurķēžu sadragātajiem ceļiem, savām acīm redzējuši sabombardētas daudzstāvu ēkas un privātmāju rajonus Harkivas pievārtē. Biedrības “TEV” līdzdibinātājs Aigars Loss stāsta, ka krievu armijai raksturīga gļēvulīga taktika. Ar tankiem vai citu bruņutehniku viņi iebrauc ukraiņu privātmāju sētās, lai izmantotu tās kā aizsegu, pa ko ukraiņu karavīri šaut neriskētu.

Pievienotajā video redzēsi biedrības puiši uzfilmētus video un fotogrāfijas no kara izpostītajiem Ukrainas laukiem un pilsētām un uzzināsi, kā norit biedrības “TEV” darbs.