foto: Ekrānuzņēmums
"Liepājas autobusu parks" otrdien Ogrē un Aizkrauklē plāno izpildīt visus reisus
Nepilnības pasažieru pārvadāšanā Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos "Liepājas autobusu parkam" tika uzdots novērst šīs nedēļas laikā.
Sabiedrība
2022. gada 12. jūlijs, 08:12

"Liepājas autobusu parks" otrdien Ogrē un Aizkrauklē plāno izpildīt visus reisus

Jauns.lv / LETA

AS "Liepājas autobusu parks" otrdien Ogrē un Aizkrauklē plāno izpildīt visus reisus, liecina kompānijas publiskota informācija.

Vienlaikus "Liepājas autobusu parks" informē, ka otrdien Liepājā saistībā ar autobusu vadītāju slimošanu nav izpildīts viens reiss maršrutā Vērgale-Liepāja, proti, kompānija nav izpildījusi reisu plkst.6.40 no Vērgales.

Jau vēstīts, ka no 1.jūlija sākta pakalpojumu sniegšana atbilstoši jaunajiem līgumiem divās lotēs. SIA "Tukuma auto" nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus ar autobusiem lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", bet "Liepājas autobusu parks" - "Ogre, Aizkraukle" lotē, taču kompānija nespēja izpildīt visus paredzētos reisus saistībā ar šoferu trūkumu.

Nepilnības pasažieru pārvadāšanā Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos "Liepājas autobusu parkam" tika uzdots novērst šīs nedēļas laikā, un, ja šajā laikā tas netiks izdarīts, Autotransporta direkcija rosinās līguma laušanu.

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu "Liepājas autobusu parka" darbībās, uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (33%) ģimenēm.

Kompānija "Liepājas autobusu parks" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 878 417 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums 2020.gadā strādāja ar 10,926 miljonu eiro apgrozījumu un 475 752 eiro peļņu.