foto: Shutterstock
Rīgā norisināsies Pasaules latviešu zinātnieku kongress
Sabiedrība
2022. gada 10. jūlijs, 09:41

Rīgā norisināsies Pasaules latviešu zinātnieku kongress

Jauns.lv / LETA

Mēneša beigās piekto reizi Rīgā norisināsies Pasaules latviešu zinātnieku kongress, liecina informācija Latvijas Zinātņu akadēmijas mājaslapā.

Kongress 28. jūlijā un 29. jūlijā pulcēs Latvijas zinātnes ekosistēmas dalībniekus no visas pasaules. Kongresā piedalīsies Latvijas un diasporas zinātnieki, jaunie zinātnieki, studenti, starptautiskie un vietējie sadarbības partneri, valdības, valsts pārvaldes un ārvalstu pārstāvniecību pārstāvji.

Iepriekšējais kongress 2018. gadā pulcēja 750 dalībniekus no 24 valstīm un nodrošināja zinātnieku savstarpējo tīklošanos, zinātnieku komunikāciju ar stratēģiskiem sadarbības partneriem, kā arī aktualizēja zinātnes lomu mūsdienu sabiedrībā.

Kongresu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju, Ārlietu ministriju, Latvijas zinātnes universitātēm - Latvijas Universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Rektoru padomi, Latvijas Zinātnes padomi, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Jauno zinātnieku apvienību, Latviešu ārstu un zobārstu apvienību, Pasaules brīvo latviešu apvienību, Eiropas latviešu apvienību, Amerikas latviešu apvienību, biedrību "Ekonomiskā sadarbība un investīcijas Latvijai" un Latvijas Darba devēju konfederāciju.