foto: LETA
Kučinskis izstājas no ZZS frakcijas Saeimā
Saeimas deputāts Māris Kučinskis
Politika
2022. gada 16. jūnijs, 17:40

Kučinskis izstājas no ZZS frakcijas Saeimā

Jauns.lv

Saeimas deputāts Māris Kučinskis paziņojis, ka izstājas no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, Saeima šodien gatavojas balsot par Kučinska atsaukšanu no Nacionālās drošības komisijas. Viņa vietā ZZS darbam komisijā vēlas virzīt Jānis Dūklavu (ZZS).

"Šodien jau ir skaidrs, ka es tieku atcelts no Saeimas drošības komisijas vadītāja amata. Reizē ar to es pametu arī ZZS frakciju Saeimā," vēl pirms balsojuma paziņojis Kučinskis.

Kučinskis paziņojumā medijiem norāda, ka "šīs pārmaiņas man nav nekāds pārsteigums".

"Ar tām rēķinājos jau tajā brīdī, kad Liepājas partija publiski paziņoja, ka nesadarbosies ar ZZS, ja tās partneris būs partija "Latvijai un Ventspilij” ar tās līderi Aivaru Lembergu priekšgalā. Visam ir savas robežas un Latvijas drošības jautājumos nevar būt nekādu kompromisu. Lemberga kungs šīs robežas pārkāpa. Diemžēl ne pirmo reizi. Ja aizkulišu spēlētājs manipulē ar veselu frakciju un dzīvo ar pārliecību, ka citādi domājošie traucē viņam realizēt savus mērķus, tad demokrātija zaudē savu jēgu," pauž Kučinskis.

Kā zināms, Kučinskis un viņa pārstāvētā Liepājas partija (LP) un Latvijas Zaļo partija (LZP) nolēmusi pārtraukt attiecības ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), lai kopā ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Ulda Pīlēna topošo biedrību veidotu jaunu politisko platformu uz 14.Saeimas vēlēšanām.