foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijā iedzīvotāju uztraukums par Krievijas karu Ukrainā joprojām ir augsts
Sabiedrība
2022. gada 28. maijs, 16:31

Latvijā iedzīvotāju uztraukums par Krievijas karu Ukrainā joprojām ir augsts

Jauns.lv / LETA

Latvijā iedzīvotāju uztraukums par Krievijas karu Ukrainā joprojām ir augsts, liecina "Benu aptiekas" sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Kopumā 84,6% respondentu savu uztraukumu vērtē kā augstu vai ļoti augstu, 10 baļļu skalā to vērtējot no 7 līdz 10, tikmēr vidējais satraukuma līmenis, kas vērtēts ar 5 vai 6 ir 7,8% iedzīvotāju, bet 7,5% respondentu ir zems vai ļoti zems satraukuma līmenis, kas 10 baļļu skalā vērtēts no 1 līdz 4.

Salīdzinot rezultātus pēc respondentu dzimuma, atklājas, ka augstāku satraukuma līmeni izjūt sievietes – augsts vai ļoti augsts satraukums ir 88% aptaujāto sieviešu, savukārt vīriešiem šis rādītājs ir 76%. Tikmēr vidēju satraukumu izjūt 6% sieviešu un 11% vīriešu, bet zems vai ļoti zems satraukums saistībā ar notikumiem Ukrainā ir tikai 5% sieviešu un 11% vīriešu.

Sievietes pie Krievijas vēstniecības Rīgā protestē pret okupantu pastrādātajām zvērībām Ukrainā

Rīgā pie Krievijas vēstniecības aizvadīta protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, uz kuru bija sapulcējušās ap 100 ...

gallery icon

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas augstāks satraukuma līmenis saistībā ar Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā ir latviešiem – to vidū augstu vai ļoti augstu satraukumu izjūt 88% respondentu, bet krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 72%. Tikmēr vidēju satraukumu izjūt 8% latviešu un 10% krievvalodīgo, bet zems vai ļoti zems satraukums ir 5% latviešu un 19% krievvalodīgo.

Aptauja veikta 10. līdz 12. maijam aptaujājot 1718 respondentus. 

Ar nosodošiem saukļiem pret karu Krievijas vēstniecības apkārtni ieskauj plakātu jūra

gallery icon

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiek protests pret Krievijas agresiju Ukrainā

Šodien, 22. februārī pie Krievijas vēstniecības Rīgā pulcējās vairāki cilvēki ar plakātiem, atbalstot Ukrainu un protestējot pret Krievijas agresīvo politiku, ...

gallery icon