Sabiedrība
2022. gada 23. maijs, 06:49

Intars Rešetins par pieredzi bēgļu uzņemšanā: “Man bija liels kauns no ukraiņiem, ka Latvija kaut ko tādu piedāvā”

Jauns.lv

Tas ir zem katras kritikas, un man ir daudz jautājumu par to, kurš ir izvērtējis, kādus un kāpēc tieši tādus mājokļus Latvija piedāvā bēgļiem no Ukrainas. Tā sarunā ar Jauns.lv saka aktieris un režisors Intars Rešetins, kurš palīdzēja ģimenei no Ukrainas pārcelties uz pašvaldības piedāvātu mitekli Rīgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākoties karam, Intars Rešetins izlēma iesaistīties biedrībā “Tavi draugi” un uzņemt pie sevis mājās ģimeni no Ukrainas. Ģimene pie Intara Rešetina dzīvoja divus mēnešus, bet vēlējās izmantot Latvijas piedāvātās iespējas atrast savu mājokli, lai nebūtu citiem par nastu.

“Man bija ļoti liels kauns no ukraiņiem, ka Latvija kaut ko tādu piedāvā,” saka Intars Rešetins. Viņš stāsta, ka viena mājvieta piedāvāta Bolderājā, kur “elementāri durvis nav slēdzamas, telpas piepīpētas un apstākļi krimināli”. No šīs mājvietas ģimene atteikusies, un tad piedāvāta vieta Ķengaragā, kur ģimene izlēmusi palikt. Taču arī tā esot tikai “par pussolīti labāka”. “Skaitās trīs zvaigznes, bet tur skapīšos eņģes neturas, aizkaru nav, viss ir zem katras kritikas,” norāda Intars Rešetins.

Viņš piebilst, ka nevēlas “taisīt liekas problēmas”, bet grib zināt, vai atbildīgie dienesti Latvijā zina, kādus dzīves apstākļus bēgļiem no Ukrainas piedāvā. Intars Rešetins uzsver, ka tās ir viņa personīgās pārdomas, jo pati ģimene no Ukrainas, neskatoties uz šīm grūtībām, Latvijā jūtas labi un ir ļoti pateicīga par atbalstu, kā arī katru dienu cer un gaida to brīdi, kad varēs atgriezties savās mājās Ukrainā.

Plašāku sarunu ar Intaru Rešetinu par to, kā viņš satika bēgļu ģimeni no Ukrainas un kāda ir bijusi viņa pieredze, skaties pievienotajā video.