foto: Valsts kanceleja.
"Vitenbergs nav vājš ministrs" - Kariņš skaidro, kāpēc pieprasījis ministra demisiju
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Politika
2022. gada 17. maijs, 08:52

"Vitenbergs nav vājš ministrs" - Kariņš skaidro, kāpēc pieprasījis ministra demisiju

Jauns.lv / LETA

Jānis Vitenbergs (NA) nav vājš ekonomikas ministrs, viņa demisijas pieprasījums ir saistīts tikai ar nepieciešamību saglabāt politisko līdzsvaru valdošajā koalīcijā, intervijā Latvijas Radio apgalvoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atzina, ka Vitenbergam tagad nākas zaudēt amatu tikai tāpēc, ka viņa pārstāvētā politiskā partija pieņēma lēmumu, kas destabilizē valdību.

"Tas nav saistīts ar viņa konkrēto darbību, tas ir vairāk [saistīts] ar to, ka viņš ir visnesenāk pienākušais valdības loceklis no Nacionālās apvienības (NA)," savu lēmumu skaidroja valdības vadītājs.

Viņš piebilda, ka Ekonomikas ministrijas ieguldījums Latvijas enerģētiskās neatkarības stiprināšanā ir bijis nozīmīgs, un ir ļoti svarīgi, lai līdz ar ministra nomaiņu šis darbs neapstātos. "Man ir visa ticība, ka nākamais ministrs pārņems stafeti ļoti veiksmīgi no Vitenbergu Jāņa," pauda premjers.

Vaicāts, vai viņam ir kādas idejas par to, kuram jābūt nākamajam ekonomikas ministram, Kariņš atbildēja, ka gan ekonomikas, gan iekšlietu ministra amata kandidātu izvirzīšanu pilnībā atstāj atbildīgo partiju ziņā.

Kariņš sacīja, ka būtu labi, ja ministru maiņa notiktu pēc iespējas ātrāk. "Ir jāsaprot, ka, ja nenotiek šī ministru maiņa, tad vispār nav nekādas valdības un mēs aizejam pilnīgi nezināmā virzienā," piebilda Kariņš.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību. Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī kādam no NA ministriem.