Rīgas vicemērs ticies ar leģendāro kārtslēcēju Sergeju Bubku
Sergeja Bubkas sportiskie sasniegumi ir iespaidīgi – olimpiskais čempions, seškārtējs Pasaules čempions, četrkārtējs Pasaules čempions telpās, Eiropas čempions, pasaules rekordu kārtslēkšanā uzstādījis 35 reizes.
Runā Rīga
2015. gada 28. maijs, 11:42

Rīgas vicemērs ticies ar leģendāro kārtslēcēju Sergeju Bubku

Jauns.lv

Ceturtdien, 28.maijā, Rīgas vicemērs Andris Ameriks domē uzņēma slaveno kārtslēcēju Sergeju Bubku. Tikšanās laikā, kas notika brīvā un draudzīgā atmosfērā, pārrunāja dažādus sporta attīstības jautājumus Latvijā un pasaulē, kā arī iespējas Rīgā rīkot augsta līmeņa vieglatlētikas sacensības.

Sergejs Bubka Latvijā ieradies, lai apmeklētu starptautiskās vieglatlētikas sacensības „Rīgas kausi”, kuras viņš augstu novērtēja, jo tās ir vienas no tradīcijām bagātākajām sacensībām Eiropā. Šīm sacensībām nozīmīgu atbalstu sniedz arī Rīgas dome.

Sergeja Bubkas sportiskie sasniegumi ir iespaidīgi – olimpiskais čempions, seškārtējs Pasaules čempions, četrkārtējs Pasaules čempions telpās, Eiropas čempions, pasaules rekordu kārtslēkšanā uzstādījis 35 reizes. Viņa uzstādīto pasaules rekordu – 6,14 metri - joprojām neviens kārtslēcējs nav pārspējis.

Patlaban Sergejs Bubka ir Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidents, Starptautiskās Olimpiskās komitejas loceklis, Starptautiskās Vieglatlētikas asociāciju federācijas (IAAF) viceprezidents un viens no kandidātiem uz šīs federācijas prezidenta amatu.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto