Sabiedrība
2022. gada 13. maijs, 15:37

Rātslaukumā aizturētā Ždanoka atbrīvota no policijas iecirkņa

Jauns.lv / LETA

Piektdien Rīgas Rātslaukumā aizturētā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka atbrīvota no policijas iecirkņa un pret viņu sākts administratīvā pārkāpuma process par nesankcionētu piketēšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izejot no Gogoļa ielā esošā policijas iecirkņa, eiroparlamentārieti vairāki cilvēki sagaidīja ar ziediem.

Rātslaukuma apkārtnē policija piektdien aizturēja kopumā septiņas personas - vienu par sīko huligānismu, vienu par militārās agresijas slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā, vienu par totalitāro režīmu simbolu izmantošanu publiskā vietā, bet četras par nesankcionētu piketēšanu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Ždanoka tika aizturēta vietā, kur viņas partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) bija plānojusi rīkot mītiņu, taču pašvaldība to nesaskaņoja. Partija gan pati bija aicinājusi līdz ar to nedoties uz šo nesaskaņoto akciju, ja vien tiesa nelems par pretējo. Vēlāk tiesa pašvaldības lēmumu nemainīja.

Jau vēstīts, ka policisti, tostarp no Speciālo uzdevumu bataljona, bija izvietojušies Rātslaukumam pieguļošajās ieliņas un, tuvojoties plkst.15, ko LKS sākotnēji bija noteikusi kā pulcēšanās brīdi, pilnībā slēdza piekļuvi Rātslaukumam.

Vēlāk Rātslaukuma Daugavas pusē un pie strēlnieku pieminekļa bija pulcējušies aptuveni 50 cilvēki - potenciālie mītiņa dalībnieki, tā pretinieki, kā arī vairāki desmiti citu interesentu un mediju pārstāvji.

Vēlāk policija aicināja klātesošos izklīst, pretējā gadījumā tikšot pielietots fizisks spēks. Cilvēki šim aicinājumam pakļāvās, tomēr turpināja uzturēties nedaudz tālāk no Rātslaukuma, līdz beidzot izklīda.

Vienlaikus Rīgas dome lēma par padomju pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanu.