Sabiedrība
2022. gada 11. maijs, 18:48

Staķis par apkuri ziemā: iespējams, būs jārēķinās pat ar dubultu maksu

Jauns.lv

Kopš energoresursu krīzes sākuma kāpis arī apkures tarifs. Par to, kāds ir Rīgas plāns, lai pilsēta neieslīgtu parādos, savu viedokli TV24 raidījumā ‘’Ziņu TOP’’ pauž Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Rīga nebankrotēs. Mēs šim gadam bijām izveidojuši 14 miljonu eiro lielu rezerves fondu un arī nākamgad veidosim lielāku rezerves fondu, ņemot nost citām vajadzībām,” norāda Rīgas mērs. Energoresursu krīzes laikā komunālo pakalpojumu cenas, kā apkurei, degvielas uzpildei, elektrībai un ūdens patēriņam, kļuvušas stipri augstākas.

Staķis norāda, ka gāze un apkure visiem būs, bet ziemas mēneši būs krietni dārgāki. "Ja kāds maksāja 100 eiro, tad, iespējams, ka viņam būs jārēķinās pat ar dubultu maksu."

“Jautājums ir tāds: kā “Rīgas siltums” menedžēs parādu, kurš veidosies no iedzīvotājiem,” uzskata M. Staķis, norādot, ka pērn uzņēmums ņēma kredītlīniju, kas samazināja “Rīgas siltuma” peļņu, jo bija jānomaksā kredītprocenti. Pēc Rīgas mēra domām, šogad ir jāvienojas par līdzīgu sistēmu - ja ir vienošanās un nevis izvairīšanās no rēķinu atmaksas, tad nevajadzētu maksāt soda naudu. Pašreiz “Rīgas siltumam” neesot tāda sistēma, tādēļ iedzīvotājus aicina veikt uzkrājumus, lai varētu samaksāt visus pakalpojumu rēķinus.