foto: Valsts kanceleja.
Kariņš pieprasa skaidrojumu no Golubevas par otrdienas notikumiem Uzvaras parkā
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2022. gada 10. maijs, 23:13

Kariņš pieprasa skaidrojumu no Golubevas par otrdienas notikumiem Uzvaras parkā

Jauns.lv

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis, ka sagaida iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) skaidrojumu par 10. maija notikumiem pie tā sauktā "Uzvaras pieminekļa" Pārdaugavā.

"Necieņas izrādīšana pret Latvijas valstiskumu, vēsturisko pieredzi un Krievijas kara Ukrainā upuriem nav pieļaujama," raksta premjers. "Šodien notiekošais Pārdaugavā nav attaisnojams. Sagaidu atbildīgo dienestu rīcību un Marijas Golubevas skaidrojumu."

Skaidrojumu no iekšlietu ministres gaida arī "Konservatīvie". To pārstāvis, Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans tviterī norādījis, ka politiskais spēks pieprasījis publisku skaidrojumu no Golubevas par iespējamu likumpārkāpumu nenovēršanu, pieļaušanu un nevēršanos pret tiem administratīvā un kriminālprocesuālā kārtībā. "Konservatīvie" arī prasa Kariņam sasaukt koalīcijas ārkārtas sadarbības sanāksmi par šo jautājumu. 

Kā aģentūru LETA informēja Feldmans, Golubevai tiek prasīts skaidrot Iekšlietu ministrijas un tās struktūru rīcību 9. un 10. maijā saistībā ar iespējamiem likumu pārkāpumiem, kas saistīti ar ar militārās agresijas un kara noziegumu simbolu izmantošanu publiskā vietā, Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenoto kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu un likuma "Par Ukrainā cietušo un bojā gājušo piemiņas dienas noteikšanu" regulējuma neievērošanu.

Jau vēstīts, ka valsts policijas (VP) darbinieki ap plkst. 22.30 izklīdināja pēdējos Uzvaras parkā pulcējušos cilvēkus, bet daži atnākušie aizturēti, pielietojot spēku.

Starp simtiem cilvēku, kas otrdienas vakarā pulcējušies Uzvaras parkā, vairāki bija noskaņoti bravūrīgi - uzvedās skaļi, dziedāja, atskaņoja mūziku, slavēja Krieviju un svinēja padomju armijas uzvaru, taču policija viņu darbības nepārtrauca.

Lai gan policija publiski solīja nepieļaut pulcēšanos, Uzvaras parkā bija liels uz vietas stāvošu cilvēku pūlis. Policija īpaši neaicināja šos cilvēkus doties prom.