Sabiedrība
2022. gada 10. maijs, 17:09

Sākta pārbaude saistībā ar eksministra Ģirģena viesošanos Līvānu policijas iecirknī

Jauns.lv / LETA

Bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (R) trešdien uzaicināts ierasties Valsts policijā sniegt paskaidrojumus resoriskajā pārbaudē saistībā ar politiķa viesošanos Līvānu policijas iecirknī.

Ģirģens iepriekš bija ieradies Līvānu iecirknī un uzņēmis video, kurā atspoguļoja iecirkņa infrastruktūru. Aptuveni trīs minūšu ilgajā un Ģirģena sociālajos tīklos publicētajā video politiķis, staigājot pa telpām, nevienu policistu iecirknī nesastapa.

Eksministrs tagad sociālajā tīklā "Facebook" apgalvojis, ka viņa mērķis bija tikai panākt policijas darba apstākļu uzlabošanu un iecirkņa stāvokļa parādīšanu tautas kalpiem un sabiedrībai.

Ģirģens arī "Facebook" publicējis policijas viņam nosūtīto dokumentu par paskaidrojuma sniegšanu. Tajā teikts, ka 9.aprīlī policijā reģistrēts notikums par personas pretlikumīgas iekļūšanas faktu policijas iecirkņa telpās Līvānos.

Par šo faktu sākta resoriskā pārbaude, kurā noskaidrojies, ka Ģirģens atradies šajās telpās.

Ja Ģirģens nevarot ierasties uz paskaidrojuma sniegšanu, tad viņam esot jāsniedz inspektoram atbildes uz 14 jautājumiem par iekļūšanas iemesliem un apstākļiem, piemēram, vai eksministrs pielietojis spēku durvju atvēršanai un kādā nolūkā filmējis iecirkņa telpas.

Ģirģens "Facebook" norādījis, ka atsevišķi jautājumi viņu mazliet mulsina, jo pieejams gan viņa video ieraksts, gan arī policijai jābūt video kameru ierakstam, kas izslēdz virkni uzdoto jautājumu.

Vienlaikus Ģirģens "Facebook" pateicies Valsts policijai par ikdienas darbu. "Zinu, ka Jūsu vadībai ir "sasietas rokas"," norādījis Ģirģens.