Sabiedrība
2022. gada 3. maijs, 10:52

VIDEO: Novērtēju katru sīkumu, mums ir ļoti veicies. Kā karš ietekmējis viedokli par Latvijas brīvību

Jauns.lv

Novērtēju katru sīkumu, kas man šodien ir dots. Mums patiesībā ir ļoti veicies. Neilgi pirms 4. maija svētkiem Jauns.lv aptaujātie cilvēki, atzīst, ka karš Ukrainā liek novērtēt visu, ko ikdienā esam piemirsuši vai uztvēruši kā pašsaprotamu, arī Latvijas brīvību.

Dziedātāja Olga Rajecka norāda, ka karš Ukrainā licis pārvērtēt daudz. “Tu vari pazaudēt visu, bet, ja tu pazaudē cilvēkus – tā ir lielākā nelaime. Kad mums ir slikti, mums ir jābūt kopā un jāpalīdz tuvākajiem. Kamēr mēs neaizmirsīsim viens otru un turēsim savu patriotismu un valsts vērtības, tikmēr Latvija pastāvēs,” uzsver Olga Rajecka. Viņa gan piebilst, ka ir arī rūgtums par to, ka kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā daudzus jautājumus nav izdevies sakārtot, ka cilvēkiem joprojām jārisina ar izdzīvošanu saistītas problēmas.

Arī restorāna “B-bārs” īpašnieks Armand Mednieks šogad uz 4. maija svētkiem raugās citādi, īpaši novērtējot Latvijas lēmumu iestāties NATO, kas šajā laikā ļauj justies drošāk.

Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka savukārt sākusi novērtēt lietas, kas agrāk šķitušas pašsaprotamas. “Ja runājam par sadzīvi – mēs esam pieraduši, ka mums ir mašīna, dzīvoklis, ceļojumi, apģērbs, ēdiens, ūdens. Nerunājot par to, ka mani radinieki ir dzīvi, man blakus ir mana ģimene, man nav jābaidās par viņu dzīvībām. Ir jānovērtē katrs sīkums, kas tev šodien ir dots,” saka Dana Bjorka.

Pievienotajā video uzzini, kā Olga Rajecka, Armands Mednieks un Dana Bjorka 4. maiju plāno svinēt šogad, kā viņi to darījuši agrāk un ko viņi uzskata par Latvijas galveno uzdevumu.