Sabiedrība
2022. gada 16. aprīlis, 13:35

"Runājiet krieviski, es jūs nesaprotu" - Parādnieks nofilmē nepatīkamu situāciju Rīgas Centrāltirgū

Jauns.lv

Nepatīkamu situāciju Rīgas Centrāltirgū piedzīvojis politiķis un uzņēmējs Imants Parādnieks, liecina informācija, kura publiskota Parādnieka profilā sociālajos tīklos. Viņš publicējis video, kurā redzams - uz Parādnieka centieniem runāt latviski pārdevēja turpina atbildēt krievu valodā, turklāt viņas teiktais ir klaji aizvainojošs. Video izpelnījies plašu popularitāti.

"“Runājiet krieviski!” pieprasa pārdevēja Centrāltirgus Zivju paviljona Asianspices.lv stendā," sociālajos tīklos raksta Imants Parādnieks. Viņš savā Facebook profilā ievietojis divus video un skaidrojumu par situāciju. 

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",

Publicētajos video redzams, ka pārdevēja turpina runāt krievu valodā un apgalvo, ka nesaprot latviski, veltot Imantam Parādniekam arī nievājošu apzīmējumu, pēc pašas teiktā, uzbeku valodā. Viņš izsaucis arī Valsts policiju un nofilmējis pārdevējas skaidrojumu policijas ekipāžai, kāpēc viņa nosaukusi Parādnieku par "nacistu". Pārdevēja paskaidrojusi, ka strādā te gadiem, un “te ir ļoti daudzi latvieši, kuri nezina krievu valodu, bet viņi cenšas..”!

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",

"Latvieši, kuri cenšas “pielabināties” šādām personām, buldurējot krieviski, ir līdzatbildīgi par šādu personu naidīgo attieksmi!" uzskata Parādnieks.

Ieraksts izpelnījies plašu popularitāti - cilvēki iesaistās diskusijās un saka paldies vēstījuma autoram, kurš šo problēmu aktualizējis.