Valsts prezidenta Vējoņa pirmie vārdi: "Laikam no sākuma jāierauj!" VIDEO
Tverot pēc minerālūdens pudeles Raimonda Vējoņa pirmie vārdi bija: "Laikam no sākuma jāierauj".
Politika
2015. gada 3. jūnijs, 18:48

Valsts prezidenta Vējoņa pirmie vārdi: "Laikam no sākuma jāierauj!" VIDEO

Jauns.lv

Nākamais valsts prezidents Raimonds Vējonis (ZZS) pēc prezidenta vēlēšanu rezultātu paziņošanas saeimā pirmajā uzrunā bija visai apmulsis. Tverot pēc minerālūdens pudeles viņa pirmie vārdi bija: "Laikam no sākuma jāierauj". Pēcāk uzrunā viņš solīja turpināt strādāt Latvijas valsts un tautas labā.

Viņš solīja stiprināt valsts drošību, veicināt reģionu kā arī visas valsts attīstību un celt tautas labklājību.

Viņaprāt, šajās Valsts prezidenta vēlēšanas atšķīrās no iepriekšējām ar kandidātu debatēm un diskusijām dažādos formātos, kuros augstā amata pretendenti sniedza savu redzējumu.

Vējonis pateicās arī par atbalstu savai ģimenei.

Vējonim pēc ievēlēšanas nācis prātā Latvijas valstsvīra Jāņa Čakstes teiktais 1919.gadā - gadu pēc valsts neatkarības pasludināšanas, proti, ka Latvija var būt gandarīta ar paveikto. Kā norādīja jaunievēlētais Valsts prezidents, arī patlaban ir pamats ar gandarījumu skatīties valsts nākotnē un lepoties ar līdz šim paveikto.

"Strādāšu tā, lai mēs visi kopā - tauta, politiskās partijas, valdība, Saeima - strādātu kā komanda un lēmumi būtu vērsti uz valsts attīstību. Gods kalpot Latvijai!" savu uzrunu uzreiz pēc ievēlēšanas noslēdza Vējonis

Kā ziņots, par Valsts prezidentu šodien Saeima ievēlēja aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS).

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzīto Vējoni Valsts prezidenta amatā ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts.

Pret Vējoni nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam bija izvirzīti četri kandidāti - Vējonis, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, kā arī Saeimas deputāti - partijas "Saskaņa" pārstāvis Sergejs Dolgopolovs un Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA