foto: unsplash.com
Mūžībā devusies arhitekte Indra Grietēna
Sabiedrība
2022. gada 30. marts, 13:48

Mūžībā devusies arhitekte Indra Grietēna

Jauns.lv / LETA

Pagājušajā nedēļā, 22. martā, mūžībā devusies arhitekte Indra Grietēna, informēja arhitektes tuvinieku pārstāve Liene Dobičina.

Viņa pavēstīja, ka Grietēna dzimusi mūziķu ģimenē. Arhitekte absolvējusi Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Arhitektūras un celtniecības fakultāti 1974. gadā.

Diplomdarbā Grietēna izstrādājusi sabiedriskās ēkas - Mūzikas centra projektu Klīversalā, Daugavas kreisajā krastā pie Āgenskalna līča. Diplomdarba vadītājs bija arhitekts Jurijs Vasiljevs.

Pēc RPI absolvēšanas Grietēna sākusi darbu projektēšanas institūtā "Pilsētprojekts" arhitekta Imanta Jākobsona darbnīcā, kur aktīvi darbojās no 1974. līdz 1993. gadam.

Grietēna izstrādājusi projektus dzīvojamās mazstāvu apbūves rindu mājām, kā arī piedalījusies konkursos. Arhitektei nozīmīga bija dalība Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra ēkas rekonstrukcijas projekta izstādē un realizācijā no 1975. līdz 1995. gadam.

Dobičina pie nozīmīgiem arhitektes projektiem atzīmēja Kultūras nama pārbūvi Rūjienā un Jūrmalas pilsētas muzeja pārbūvi. Vēlākos gados Grietēna strādājusi Jura Ģertmaņa un Mārča Apsīša arhitektu birojos, kā arī bijusi ilggadēja Rīgas Domes Īpašuma departamenta Zemju plānošanas pārvaldes darbiniece, arhitekte. Grietēna bija Latvijas Arhitektu savienības biedre kopš 1977. gada.

Atvadīšanās no arhitektes notiks 31. martā plkst.13 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.