Kalnciema kvartāla tirgus sezonas atklāšana

12. martā Kalnciema kvartāla tirgus atsāk darbību ik sestdienu no plkst. 10 līdz plkst. 16 ierastajā vietā – Kalnciema ielā ...

gallery icon
Sabiedrība
2022. gada 12. marts, 19:05

FOTO: Kalnciema kvartāla tirgū atklāta sezona

Jauns.lv

12. martā Kalnciema kvartāla tirgus atsāk darbību ik sestdienu no plkst. 10 līdz plkst. 16 ierastajā vietā – Kalnciema ielā 35.

Iknedēļas tirgus līdz šim piecpadsmit gadu garumā pastāvīgi notika Kalnciema kvartālā, bet sakarā ar ierobežojumiem uz laiku tika pārcelts uz Āgenskalna tirgu, liecina ieraksts Kalnciema kvartāla mājaslapā. 

Atklāšanas dienā par muzikālo atmosfēru parūpējās DJ Toms Grēviņš, bet kopā ar augu entuziasti Ievu Reinholdi tika izzināts, kas ir partizānu dārzkopība.

Tāpat tika atklāta arī Aijas Putniņas izstāde, kas veltīta īslaicīgajām gaismas un debesu parādībām uz dabas cikliskuma fona, attēlojot tās ar krāsu zīmuļiem. Māksliniece arī aicināja piedalīties nelielā plenērā - doties pastaigā pa tirgu un kopā zīmēt iespaidus.

Tirdziņā satikās Latvijas zemnieki, mājražotāji un amatnieki, bija pieejami svaigi pavasara ziedi, stādi un vinils. Jauno kolekciju piedāvāja “ZIB”, pavasarīgus aksesuārus – “Nada”, bet smalkus porcelāna traukus un krūzes sarūpēja “Katrīnas keramika”.  Kalnciema kvartāla kafejnīca cienāja ar karstiem dzērieniem un brokastīm, ko varēja baudīt ābeļdārzā.

Martā Kalnciema kvartāla tirgū paredzēta plaša pasākumu programma, kas veltīta dabas atmodai un veselības veicināšanas paņēmieniem.