Izglītības ministre liek nodrošināt valsts atbalstu talantīgiem skolēniem
Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Tava izglītība

Izglītības ministre liek nodrošināt valsts atbalstu talantīgiem skolēniem

Jauns.lv

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile uzdevusi Valsts izglītības satura centram (VISC) sadarbībā ar ministrijas Izglītības departamentu sagatavot priekšlikumus turpmākajai rīcībai, lai nodrošinātu valsts atbalstu talantīgajiem skolēniem – starptautisko olimpiāžu dalībniekiem, informēja ministres preses sekretāre Ilze Salna.

Izglītības ministre liek nodrošināt valsts atbalst...

Seile norāda, ka valsts atbalsts izcilo skolēnu dalībai starptautiskās olimpiādēs ievērojami samazinājās 2009.gadā krīzes ietekmē. Pēc ministres domām, liela nozīme bijusi pašvaldībām, uzņēmējiem un privātajiem ziedotājiem, kuri "2009.gada budžeta apcirpšanas ir finansējuši izcilu Latvijas skolēnu dalību starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs".

Tomēr pašreizējā situācija, kad valsts atbalsts aprobežojas vien ar dalības maksas segšanu, nav pieņemama, uzskata Seile.

"Rūpējoties par vispārēju izglītības kvalitātes paaugstināšanu, mums jāatceras un jāatbalsta arī savas izcilības. Tāpēc jau maija beigās esmu uzdevusi VISC sadarbībā ar Izglītības departamentu sagatavot priekšlikumus situācijas sakārtošanai un – nepieciešamības gadījumā – normatīvo aktu pilnveidei vai izstrādei," viņa paskaidro.

BNS / Foto:  Ieva Čīka/LETA