foto: LETA
Degvielas tirgotājs pievēršas vējam un saulei
Sabiedrība
2022. gada 13. februāris, 08:12

Degvielas tirgotājs pievēršas vējam un saulei

Kas Jauns Avīze

"Neste Latvija" šogad plāno sākt plašāku atjaunojamās enerģijas ražošanu, uzstādot vēja turbīnas un saules paneļus uz degvielas staciju un veikalu jumtiem, ziņo "Kas Jauns Avīze".

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis norāda, ka kompānija pilnībā pārslēgusies uz atjaunojamās elektrības izmantošanu darbībā Latvijā, apsteidzot "Nestes" korporācijas apņemšanos līdz 2023. gadam visā pasaulē pilnībā pāriet uz 100% zaļo elektrību un līdz 2035. gadam sasniegt oglekļa neitralitāti.

Pērn "Neste Latvija" uzstādīja pirmo viena kilovata vertikālās ass vēja elektrostaciju degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Krasta ielā. Šogad plānots uzstādīt vismaz vēl vienu efektīvāku vēja turbīnu un potenciāli arī saules paneļus uz pilnībā automatizēto veikalu "Easy Deli" jumtiem. "Neste Latvija" pērn sāka iegādāties atjaunojamo elektrību Latvijā un gada laikā patērējusi 2,5 gigavatstundas.

"Neste" korporācija noslēgusi sadarbību ar "Vattenfall", vienu no Eiropas lielākajiem enerģijas un siltuma ražotājiem, par hidroenerģijas piegādēm, kas sākās janvāra sākumā. Papildus tam "Neste" palielinājusi atjaunojamās elektroenerģijas izmantošanu savā Porvo naftas pārstrādes rūpnīcā Somijā, vienojoties par vēja enerģijas piegādēm.