foto: Paula Čurkste/LETA
Pavļuts: drīz tiks sasniegts omikrona uzliesmojuma maksimums
Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).
Sabiedrība
2022. gada 7. februāris, 18:00

Pavļuts: drīz tiks sasniegts omikrona uzliesmojuma maksimums

Jauns.lv / LETA

Paredzams, ka drīz tiks sasniegts omikrona uzliesmojuma maksimums un līdz martam sāksies saslimstības kritums, tādēļ ātrākais, kad Ministru kabinets varētu lemt par būtiskiem Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem no 1.marta, ir 15.februāris, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu vietnē "Twitter" vēsta veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atzīmē, ka varēs pārskatīt darbalaika, kvadrātmetru, apmeklētāju skaita, slēgto nozaru un citus ierobežojumus. Savukārt skolu gadījumā Pavļuts skaidro, ka omikrona viļņa stabilizācija izglītības iestādēs ļauj piedāvāt diskusijai būtiskus atvieglojumus bērniem jau no nākamās nedēļas gan skolās, gan citur - pārskatot kontaktpersonu sistēmu un ieviešot citus drošības pasākumu atvieglojumus bērniem.

Pēc viņa paustā, vakcinācija un balstvakcinācija, tāpat kā kvalitatīvas maskas, ir vēl arvien efektīvi pasākumi gan grupu, gan individuālās aizsardzības līmenī, tāpēc tās svarīgi plaši lietot arī turpmāk. Par izņēmumiem varot diskutēt, balstoties uz risku analīzi.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) pirmdien Tautsaimniecības padomes ārkārtas sēdē, tiekoties ar uzņēmējiem un lielāko uzņēmējus pārstāvošo organizāciju pārstāvjiem, saņēmis "uzņēmēju mandātu" virzīt Covid-19 ierobežojumu atcelšanu un vakcinācijas sertifikātu darbības apturēšanu.

EM sagatavoto stratēģiju un uzņēmēju paustos viedokļus ministrs pirmdien prezentēšot arī koalīcijas partneriem sadarbības sanāksmē.