Tava izglītība
2022. gada 4. februāris, 11:39

Konstantinovs par attālināto izglītību: tā nav laba mācīšanās forma, ja students ir gultā vai trolejbusā

Jauns.lv

“Daudzi studenti attālinātās studijas savā ziņā izbauda. Būsim godīgi, tā ir iespēja diezgan vieglā veidā tikt pie augstākās izglītības diploma”, TV24 raidījumā “Uz līnijas” attālināto mācību procesu ne visai glaimojoši komentēja Latvijas Psihoterapeitu biedrības valdes loceklis Nils Sakss Konstantinovs.

Konstantinovs raidījumā norādīja, ka arī prasības augstskolās ļoti daudzās fakultātēs ar katru gadu samazinoties. Arī no pasniedzēju viedokļa esot grūti iztēloties, kā šādu mācību procesu var nopietni pasniegt, jo “augstskola, pirmkārt, ir par attiecībām, par attiecību veidošanu starp pasniedzēju un studentiem,” pauž psihoterapeits.

Konstantinovs ir pārliecināts, ka labāk tad esot klausīties kādu onkuli no Amerikas ar augstākiem grādiem un neesot nepieciešams vietējiem pasniedzējiem tērēt naudu.
 
“No manas pieredzes, šāda veida mācības nav saturīgas, tā nav laba mācīšanās forma, kur students ir gultā, brauc trolejbusā uz darbu, vai pastaigājas ar draudzeni un paralēli austiņās klausās lekciju”.

Psihoterapeitam arī šķiet ārkārtīgi depresīvi vienam pašam runāt "Zoom" kamerā, kā arī viņš pats ir viens no tiem, kuram sagādā grūtības tik ilgi noturēt uzmanību. “Šis nav piemērots mācīšanās formāts nevienam”, pārliecināts ir Latvijas Psihoterapeitu biedrības valdes loceklis.