foto: LETA
Lembergs par balstvakcīnas nenodrošināšanu pieprasa kompensāciju 10 000 eiro apmērā
Apsūdzētais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tiesas sēdes laikā Rīgas apgabaltiesā, kur viņam, viņa dēlam Anrijam un kādreizējam Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim pirmās instances tiesa pasludina saīsināto tiesas spriedumu tā dēvētajā Aivara Lemberga krimināllietā.
Sabiedrība
2022. gada 27. janvāris, 11:16

Lembergs par balstvakcīnas nenodrošināšanu pieprasa kompensāciju 10 000 eiro apmērā

Jauns.lv / LETA

Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir vērsies ar prasību pret Ieslodzījumu vietu pārvaldi (IeVP) par 10 000 eiro kompensāciju saistībā ar viņam liegto iespēju saņemt balstvakcīnu, apliecināja Lemberga advokāts Māris Grudulis.

Viņš norāda, ka Lembergs vairāku mēnešu garumā lūdza viņam sniegt iespēju saņemt balstvakcīnu pret Covid-19, bet IeVP šādu iespēju viņam nesniedza. Vēlāk Lembergs inficējies ar Covid-19, kā rezultātā bojātas viņa plaušas.

Jau vēstīts, ka iepriekš Lembergs uzturējās slimnīcā Olainē, kur nonāca, jo saslima ar Covid-19.

Aivaram Lembergam piespriež 5 gadus cietumā un apcietina turpat tiesas zālē

gallery icon
137

Kā stāstīja viņa aizstāvis Grudulis, Lembergs ar "Johnson&Johnson" vakcīnu pret Covid-19 tika potēts 10.maijā. Esot apcietinājumā, Lembergs lūdzis viņam nodrošināt balstvakcīnu, taču tā neesot nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā, norādīja Grudulis.

IeVP Centrālcietuma ieslodzītajiem piedāvājusi iespēju saņemt balstvakcināciju ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, taču šai vakcīnai veltīti visai kritiski vērtējumi par tās salīdzinoši zemo efektivitāti. Imunizācijas valsts padome pēc potēšanās ar "Johnson&Johnson" vakcīnu iesaka saņemt otru poti no "Pfizer" vai "Moderna".

IeVP, nekomentējot konkrēto Lemberga gadījumu, skaidroja, ka "Johnson&Johnson" vakcīna izvēlēta, jo šī vakcīna esot vispieprasītākā Centrālcietuma ieslodzīto vidū, tādēļ nav pasūtītas citas vakcīnas.

Jautājumus, kas saistīti ar Lemberga vakcināciju, pārvalde atteicās komentēt, jo tie "skar informāciju par personas veselību".