foto: Sintija Zandersone/LETA
Pierīgā un Bauskas apkārtnē īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi
AIzputināta automašīnas numurzīme.
Sabiedrība
2022. gada 21. janvāris, 18:12

Pierīgā un Bauskas apkārtnē īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi

Jauns.lv

Šovakar uz plkst. 17.30 Pierīgā un Bauskas apkārtnē braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti, jo snigšanas un spēcīgā vēja dēļ veidojas apledojums. Autovadītājiem aicināts būt īpaši piesardzīgiem un izvērtēt nepieciešamību patlaban doties ceļā, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir gandrīz uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem visa maršruta garumā; uz Liepājas šosejas (A9) posmā Rīga–Kaģi un Kalnciems–Liepāja, uz Ventspils šosejas (A10) posmā Rīga–Talsi. Arī uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts autoceļu tīklā.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, tomēr jārēķinās, ka ceļi var apledot atkārtoti arī pēc apstrādes ar reaģentiem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 82 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. 

Meteorologi prognozē, ka šonakt daudzviet snigs un putinās, īpaši valsts austrumu daļā. Snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 m, ceļi apledos un būs slideni, uz ceļiem var veidoties sniega sanesumi.

Autovadītājiem aicināts būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci, kā arī plānot papildu laiku ceļā.

Par slideniem un sniegotiem ceļu posmiem, lūzušiem kokiem un citiem sarežģījumiem valsts autoceļu tīklā, aicinām informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook un  aplikācijā Waze.