foto: Shutterstock
“Biju mēma!” – pērkot medikamentus Sarkandaugavas aptiekā, rīdziniece saskaras ar nepatīkamu pārsteigumu
Ilustratīvs attēls
Sabiedrība
2022. gada 21. janvāris, 09:07

“Biju mēma!” – pērkot medikamentus Sarkandaugavas aptiekā, rīdziniece saskaras ar nepatīkamu pārsteigumu

Jauns.lv

Rīdziniece Maija savā piemājas aptiekā Sarkandaugavā iegādājusies medikamentus, taču mājas, atverot iepakojumu, sievieti sagaidījis nepatīkams pārsteigums – plastmasas kārbiņa pārdota jau atvērta, ziņo TV3 raidījums “Bez Tabu”. 

“Atnācu mājās, atvēru vaļā zāles un man bija šoks. Paliku mēma! Piezvanīju bērniem, pastāstīju, viņi teica, lai nesu atpakaļ uz aptieku,” stāsta Maija. 

Kā raidījumam stāsta Latvijas Farmaceitu biedrības (LFB) prezidente Dace Ķikute, noteikumi atļaujot farmaceitam atvērt un izfasēt zāļu iepakojumus. “Farmaceiti ir nepārtrauki spiesti balansēt starp Ministru kabineta noteikumiem, kas ļoti skaidri šo procedūru nosaka par zāļu iepakojumu dalīšanu, un starp reālo zāļu pieejamību.”

Farmaceitu biedrībā norāda, ka ļoti pieprasītus medikamentus, kāds ir arī Maijas iegādātais, ja pieprasījums ir lielāks par iepakojuma vienību piedāvājumu, atļauts sadalīt pašu klientu interesēs, lai pietiktu visiem. Maijai pārdotas nepieciešamās 100 tabletes, atbērtas no 800 tablešu iepakojuma. 

“Farmaceite varēja paskaidrot, ka tur ir izņemts ārā, sadalīts, attaisīts, tad es izvēlētos, vai tādus ņemtu, vai neņemtu,” atzīst Maija. 

Arī “Mēness aptiekas” pārstāve Līga Ribinska uzsver, fakts, ka iepakojums bijis atvērts, būtu bijis jāpasaka, lai klientē neradītu lieku uztraukumu. “Informācija liecina ka konkrētais preparāts Latvijā nav pieejams, līdz ar to aptiekas strādā ar esošajiem atlikumiem un šajā gadījumā, ja pacientei bija norādīts daudzums 100 tabletes, kuras ir jālieto, tad tiek izsniegtas 100 tabletes, atbilstoši tam, kā veikta pārpakošana aptiekā. Jāizsaka nožēla, ka nav pietiekami komunicēts ar klientu,” stāsta “Mēness aptieka” pārstāve.

Atverot plastmasas konteineriepakojumu un pārdalot mazākās “porcijās” konkrētais medikaments nezaudē īpašības, mierināja “Mēness aptieka” pārstāve Ribinska.