foto: Juris Rozenbergs
Pagājušajā diennaktī vēja radīto postījumu dēļ vairāk nekā 150 reižu bijusi vajadzīga VUGD palīdzība
Rīgas Centrāltirgū spēcīgais vējš bija norāvis ceturtdaļu no paviljona jumta seguma.
112
2022. gada 15. janvāris, 09:35

Pagājušajā diennaktī vēja radīto postījumu dēļ vairāk nekā 150 reižu bijusi vajadzīga VUGD palīdzība

Jauns.lv / LETA

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemti vairāk nekā 150 izsaukumi ar lūgumiem palīdzēt novērst stiprā vēja radītos postījumus, informēja VUGD.

Spēcīgais vējš norāvis pusi jumta seguma Rīgas centrāltirgus paviljonam

Piektdien, 14. janvārī, spēcīgais vējš Rīgas centrāltirgus paviljonam norāvis aptuveni pusi jumta seguma.

gallery icon

Lielākā daļa izsaukumu saņemta Rīgā un Rīgas reģionā.

Kā norāda VUGD pārstāvji, lielākie vēja postījumi nodarīti dažādos reģionos. Rīgas Centrāltirgū spēcīgais vējš bija norāvis ceturtdaļu no paviljona jumta seguma, Ventspilī, Raiņa ielā trīsstāvu sabiedriskai ēkai bija norauts jumta segums, bet Kuldīgā vienstāvu sabiedriskai ēkai bija uzkritis koks. Tāpat arī Jelgavas novada Cenu pagastā vējš bija norāvis divstāvu dzīvojamās mājas jumtu, Beberbeķu ielā, Rīgā koks bija uzkritis uz divstāvu dzīvojamās mājas jumta, bet Vecāķu prospektā, Rīgā koks bija uzkritis uz vienstāva dzīvojamās mājas.

Savukārt Ķeguma prospektā, Ķegumā no brauktuves tika nocelts nolūzis luksofors un ceļa zīmes, bet Ādažos nolūzis koks bija uzkritis uz vienstāva dzīvojamās mājas un žoga.

Trīs gadījumos nolūzuši koki bija uzkrituši stāvēšanai novietotām vieglajām automašīnām, bet vēl 20 gadījumos Rīgā ugunsdzēsēji glābēji novērsa bojātu konstrukciju radītos apdraudējumus - lielākoties no daudzstāvu namu jumtiem tika nocelti vēja norauti jumta skārda gabali.

Nopostītā jumta dēļ evakuēti iedzīvotāji no dzīvojamās mājas Cenu pagastā

Vēja postījumu dēļ evakuēti iedzīvotāji no divstāvu dzīvojamās mājas Jelgavas novada Cenu pagasta Pēterniekos, pastāstīja pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta ...

gallery icon

Kopumā pagājušajā diennaktī saņemti 247 izsaukumi, no tiem 22 uz ugunsgrēkiem, 208 uz glābšanas darbiem, vēl 17 bija maldinājumi.

Kā ziņots, sestdien Ziemeļrietumu vējš kļūst lēnāks, piekrastē gan saglabāsies brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Klaipēdā vētra noposta dzīvnieku patversmi

Pagalam skaudri šī vējainā diena beigusies Klaipēdā bāzētajai dzīvnieku patversmei “Esi mans draugs”. Ķepaiņu aprūpētāji nu lūdz palīdzību.

gallery icon