foto: Juris Rozenbergs
FOTO: VUGD palīdzība Rīgas Centrāltirgus postījumos vairs nav vajadzīga
Sabiedrība
2022. gada 14. janvāris, 22:04

FOTO: VUGD palīdzība Rīgas Centrāltirgus postījumos vairs nav vajadzīga

Jauns.lv / LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku palīdzība, novēršot vēja radītos postījumus Rīgas Centrāltirgus paviljonam, vairs nav nepieciešama, aģentūra LETA noskaidroja dienestā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Darbu objektā turpinās Rīgas pilsētās būvvaldes, Pašvaldības policijas un tirgus pārstāvji.

AS "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova sacīja, ka sakņu paviljona jumtam daļēji norauta seguma pirmā kārta. Pašreiz paviljons ir slēgts. No ēkas evakuēti "pāris simti" cilvēku. Cietušo nav bijis.

Spēcīgais vējš norāvis pusi jumta seguma Rīgas centrāltirgus paviljonam

Piektdien, 14. janvārī, spēcīgais vējš Rīgas centrāltirgus paviljonam norāvis aptuveni pusi jumta seguma.

gallery icon
34

Jau ziņots, ka līdz pat sestdienas rītam visā valstī ir spēkā dzeltenais spēcīga vēja brīdinājums. Šādā vējā lūst koku zari un atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi.

Vējuzplūdu dēļ Rīgā izsludināts arī dzeltenās pakāpes brīdinājums par ūdens līmeņa paaugstināšanos līdz 115-130 centimetriem Latvijas augstuma sistēmā.

Nopostītā jumta dēļ evakuēti iedzīvotāji no dzīvojamās mājas Cenu pagastā

Vēja postījumu dēļ evakuēti iedzīvotāji no divstāvu dzīvojamās mājas Jelgavas novada Cenu pagasta Pēterniekos, pastāstīja pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta ...

gallery icon
6

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka stiprais ziemeļrietumu vējš visā teritorijā pakāpeniski pierims, tomēr vēja brāzmas joprojām sasniegs 15-19 metrus sekundē (m/s), piekrastē 20-24 m/s.

Rīgā naktī vēl pūtīs stiprs ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās saglabāsies 20-23 m/s. Nakts gaitā vējš pakāpeniski pierims.