Nopostītā jumta dēļ evakuēti iedzīvotāji no dzīvojamās mājas Cenu pagastā

Vēja postījumu dēļ evakuēti iedzīvotāji no divstāvu dzīvojamās mājas Jelgavas novada Cenu pagasta Pēterniekos, pastāstīja pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta ...

gallery icon
6
Sabiedrība
2022. gada 14. janvāris, 18:49

FOTO: evakuēti iedzīvotāji no dzīvojamās mājas Pēterniekos

Jauns.lv / LETA

Vēja postījumu dēļ evakuēti iedzīvotāji no divstāvu dzīvojamās mājas Jelgavas novada Cenu pagasta Pēterniekos, pastāstīja pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta vadītājs Andulis Židkovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš informēja, ka šorīt spēcīgās vēja brāzmas ir norāvušas jumtu ar visām spārēm, kā arī pāris rindas ķieģeļu. Ņemot vērā, ka vējš joprojām turpinās un pastāv risks, ka vējš var nopostīt arī otru pusi jumta, pieņemts lēmums par iedzīvotāju evakuāciju.

Židkovs informēja, ka no astoņiem dzīvokļiem pašlaik apdzīvoti ir septiņi, tajā skaitā arī trīs pašvaldībai piederošie dzīvokļi. Tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmesties pie tuviniekiem, pašvaldība radusi iespēju izmitināt Ozolnieku Sporta skolas viesnīcā.

Ēku jau ir apsekojuši Būvvaldes speciālisti un rīt postījumus novērsīs pašvaldības komunālais dienests, kas gādās arī par jumta atjaunošanu. Tā ir avārijas situācija, kurā pašvaldība saviem iedzīvotājiem nāks palīgā, uzsvēra Židkovs.

Kā vēstīts, glābēji piektdien saņēmuši 141 izsaukumu par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Lielākoties jānovāc vēja nolauztie koki uz braucamās daļas un elektrolīnijām. Atsevišķos gadījumos jānovāc vēja atrautu jumta konstrukciju fragmenti.

Lielākā daļa izsaukumi ir Rīgas reģionā.

Tēmas