Ieskats Daugavpils Nakts patversmes telpās

gallery icon
21
Sabiedrība
2022. gada 7. janvāris, 12:13

FOTO: ielūkojamies, kā izskatās Daugavpils Nakts patversmē

Jauns.lv

Līdz ar sala iestāšanos, temperatūrai pazeminoties zem 0 grādiem, Daugavpils Nakts patversme strādā visu diennakti, informē Daugavpils pilsētas pašvaldības Komunikācijas nodaļa.

Šobrīd Daugavpils Nakts patversme katru dienu sniedz pakalpojumus personām, kurām ir nepieciešama naktsmītne, siltums, pārtika un personiskās higiēnas iespējas. Šobrīd Nakts patversmi apmeklē aptuveni 15 cilvēki dienā.

Covid-19 apstākļos ir ieviests stingrs nodalījums starp Patversmes un Nakts patversmes klientiem. Patversmē 5. stāvā ir nodrošinātas telpas personām, kuras ir inficētas Covid-19 vīrusa infekciju.

Tie, kuri vēlas pārnakšņot, uz laiku tiek ievietoti atsevišķā telpā, lai pēc tam, kad tiek saņemts negatīvs Covid-19 testēšanas rezultāts, tiktu izmitināti kopējās telpās, savukārt, ja testēšanas rezultāts ir pozitīvs – tiek izolēti un uzraudzīti Patversmes 5. stāvā, kur viss ir speciāli ierīkots klientiem ar vieglu Covid-19 vīrusa infekcijas slimības gaitu.

Izņemot naktsmītni, Nakts patversmē var saņemt brokastis un vakariņas, izmantot sanitārās telpas, kā arī saņemt apģērbu un apavus.

Arī zupas virtuve nav pārtraukusi savu darbību, apkalpojot visus tos, kuriem nepieciešams siltais ēdiens (ne tikai Patversmes un Nakts patversmes klientus) – šobrīd tā izsniedz karsto ēdienu (zupu) līdzņemšanai darba dienās plkst. 13.00-14.00. Ieeja no galvenās ielas puses.

Darbu Daugavpils pilsētas ielās veic pašvaldības policija un Valsts policija, viņi informē par iespējām atjaunot personas dokumentus, izmantot Patversmes un Nakts patversmes pakalpojumus, saņemt medicīnisko palīdzību.

Policijas darbinieki arī nogādā bezpajumtniekus uz Daugavpils reģionālās slimnīcas detoksikācijas palātu. Stipra sala laikā Pašvaldības policija pievērš īpašu uzmanību tiem, kuri sava dzīvesveida dēļ var gūt apsaldējumus.

Ja jūs pamanāt bezpalīdzīgā stāvoklī esošu cilvēku, nekavējoties jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība vai Pašvaldības policijas patruļa (654-21500). Policija jāizsauc arī gadījumā, ja persona regulāri nakšņo kāpņutelpā vai citā tam neatbilstošā vietā.