112
2022. gada 7. janvāris, 10:07

Pie Lutriņiem smagā avārijā bojā gājusi "Toyota" vadītāja

Jauns.lv

Ceturtdien, 6. janvārī, pie Lutriņiem, uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus, notika sadursme starp vieglo automašīnu "Toyota" un kravas automobili "Scania". Avārijā diemžēl dzīvību zaudēja "Toyota" vadītāja, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai no sadragātās "Toyota" atbrīvotu vadītāju, glābēji talkā ņēmuši hidrauliskos instrumentus. Lai arī tika darīts viss iespējamais, lai pēc iespējas īsākā laikā izvilktu dzelžos iesprostoto sievieti, jau pēc viņas atbrīvošanas līdzās strādājošie mediķi cietušajai palīdzēt vairs nav spējuši.

foto: Ekrānuzņēmums

"Cilvēks tika atbrīvots. NMPD konstatēja cilvēka nāvi. Savukārt kravas automašīnā šoferis bija cietis un tika hospitalizēts," TV3 skaidro VUGD pārstāvis Jānis Vējš.

Neskatoties uz to, ka trieciens bija pamatīgs un "Scania" vilcējs faktiski sagriezts otrādi, zināms, ka cietušais tālbraucējs spēja adekvāti komunicēt ar mediķiem, gūtās traumas nav vērtējamas kā smagas.

Kādi ir patiesie avārijas cēloņi, skaidros likumsargi. Šobrīd var tikai pieņemt, ka viens no vadītājiem grasījies veikt apdzīšanas manevru, vai arī kļūme gadījusies slidenā ceļa dēļ. Abi šie iemesli neizslēdz viens otru.

"Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Toyota" vadītāja, savukārt transportlīdzekļa "Scania" vadītājs ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli," teic Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.