foto: LETA
Tiesa patur apcietinājumā ar Covid-19 sasirgušo Lembergu
Sabiedrība
2021. gada 21. decembris, 17:02

Tiesa patur apcietinājumā ar Covid-19 sasirgušo Lembergu

Jauns.lv / LETA

Rīgas apgabaltiesa kārtējo reizi ir noraidījusi bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") lūgumu pārskatīt viņam noteikto drošības līdzekli - apcietinājumu, pavēstīja Lemberga aizstāvis Māris Grudulis.

Lembergs pašlaik uzturas cietumu slimnīcā Olainē, kur nonāca, jo saslima ar Covid-19.

Kā pastāstīja aizstāvis, Lembergs ar "Johnson&Johnson" vakcīnu pret Covid-19 tika potēts 10.maijā. Esot apcietinājumā, Lembergs lūdzis viņam nodrošināt balstvalkcīnu, taču tā neesot nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā, norādīja Grudulis.

Aivaram Lembergam piespriež 5 gadus cietumā un apcietina turpat tiesas zālē

gallery icon
137

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) Centrālcietuma ieslodzītajiem piedāvājusi iespēju saņemt balstvakcināciju ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, taču šai vakcīnai veltīti visai kritiski vērtējumi par tās salīdzinoši zemo efektivitāti.

Imunizācijas valsts padome pēc potēšanās ar "Johnson&Johnson" vakcīnu iesaka saņemt otru poti no "Pfizer" vai "Moderna".

Aivara Lemberga muiža Puzē

22. februārī, Rīgas apgabaltiesai nolasot spriedumu Aivara Lemberga lietā, tiesnese paziņojusi, ka nolemts konfiscēt arī viņa īpašumu Puzes pagastā, kas ...

gallery icon
53

IeVP, nekomentējot konkrēto Lemberga gadījumu, skaidroja, ka "Johnson&Johnson" vakcīna izvēlēta, jo šī vakcīna esot vispieprasītākā Centrālcietuma ieslodzīto vidū, tādēļ nav pasūtītas citas vakcīnas.

Jautājumus, kas saistīti ar Lemberga vakcināciju, pārvalde atteicās komentēt, jo tie "skar informāciju par personas veselību".