foto: LETA
Policija noskaidrojusi jaunieti, kurš nedēļas laikā veicis vairākus pārkāpumus
112
2021. gada 17. decembris, 22:12

Policija noskaidrojusi jaunieti, kurš nedēļas laikā veicis vairākus pārkāpumus

Jauns.lv / LETA

Valsts policija noskaidrojusi jaunieti, kurš nedēļas laikā izsita vairāku automašīnu logu stiklus Bauskā, informēja policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Nedēļas laikā Bauskā, Salātu ielā, tika izsisti logu stikli divām automašīnām. 

Laikā no 11. līdz 12.decembrim automašīnai "Opel Astra" izsists labās puses priekšējo durvju stikls. Savukārt laikā no 15. līdz 16.decembrim tika izsists automašīnas "Volkswagen Golf" labās puses priekšējo durvju stikls.

Veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka iespējamā vainīgā persona ir 16 gadīgs jaunietis, kurš aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā tika nogādāts uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē un šobrīd tiek gaidīts ķīmiski-toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāts.

Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un viņam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policijā par notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185.panta pirmās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Saistībā ar minēto likumpārkāpumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darb vai naudas sods.

Likumsargi aicina vecākus pievērst vairāk uzmanību savu bērnu uzvedībai, brīvā laika pavadīšanas izvēlēm un jo īpaši dažādām izmaiņām, kas varētu liecināt par nonākšanu narkotisko un psihotropo vielu atkarības valgos.