Sabiedrība
2021. gada 15. decembris, 12:14

Ģenerālprokurors: administratīvo procesu vajadzēja pret katru, kas piedalījās Gobzema akcijā

Jauns.lv

Tiesībsargājošo iestāžu reakcija pret tiem cilvēkiem, kuri piedalījās politiķa Alda Gobzema rīkotajā akcijā 13.decembrī pie Rīgas pils, vēl bijusi pārāk maiga, šodien TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” atzina ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Politiskās akcijas “Rododendrs” dalībnieki un likumsargu gatavība

gallery icon

“Varēja ierosināt administratīvo procesu pret katru, kurš tur gāja, jo viņš apzināti pārkāpa epidemioloģiskās drošības noteikumus. Es viņus personīgi vispār nebūtu [Rīgas pils] laukumā laidis – aizslēgtu visas ielas, noliktu policijas posteņus un neļautu pulcēties”, viņš teica.

“Lai gan Rīgas dome akciju neatļāva, cilvēki stūrgalvīgi gāja. Žēl, ka tikai 14 administratīvā pārkāpuma procesi ir ierosināti”, uzskata ģenerālprokurors.

Protesta akcijā "Rododendrs" ievainojumu guvis likumsargs

gallery icon

Uz jautājumu, kā novērtēt šo akciju no demokrātijas viedokļa,  Juris Stukāns teica, ka “tā ir apzināta valsts normālas pastāvēšanas kārtības graušana, jo neviens nav aizliedzis mītiņus un demonstrācijas tad, kad tas neapdraud veselību.”. Viņaprāt, akcijas rīkotājiem vajadzēja pagaidīt, kad beigies līdz 11.janvārim izsludinātā ārkārtas situācija: “Lūdzu, februārī lai staigā pa visiem parkiem! Pretējā gadījumā būs anarhija un haoss!”. 

Raidījumā ģenerālprokurors uzsvēra, ka vakcinācija ir vienīgais veids, kā pārvarēt pandēmiju.  Viņš nepauda žēlumu pret tiem, kas nevakcinēšanās dēļ zaudēs darbu. Vaicāts, ko viņiem iesākt, Juris Stukāns teica – “lai iet ledu tīra!”