foto: Valsts policija
Valsts policija aicina nepulcēties nesankcionētajā pasākumā “Rododendrs”
Sabiedrība
2021. gada 13. decembris, 10:41

Valsts policija aicina nepulcēties nesankcionētajā pasākumā “Rododendrs”

Jauns.lv

Saistībā ar aicinājumiem pulcēties pasākumā “Rododendrs” Valsts policija (VP) vērš uzmanību, ka šobrīd cilvēku pulcēšanās saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” ir būtiski ierobežota, jo valstī aizvien ir ļoti augsta saslimstība ar Covid-19 infekciju.

VP priekšnieks Armands Ruks teic: “Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem, iecietīgiem un neļauties provokācijām, izdarot likumpārkāpumus, kas izpaužas kā masveida pulcēšanās Covid-19 pandēmijas laikā, apdraudot savu un citu personu veselību."

VP atgādina, ka aicinājums pulcēties un pulcēšanās, pārsniedzot atļauto personu skaitu, ir likumpārkāpums ar visām no tā izrietošajām sekām.

"Vēlos atzīmēt, ka VP amatpersonām saskaņā ar noteiktajiem pienākumiem un uzdevumiem ir jānodrošina sabiedriskā kārtība, jāapkaro noziedzība, proti, jānovērš un jāpārtrauc dažādi likumpārkāpumi. Policijas amatpersonas nedrīkst pieļaut savā rīcībā bezdarbību šādos gadījumos," informē Ruks.

"VP vienmēr bija, ir un būs daļa no sabiedrības un arī policijas amatpersonas, gluži kā jebkuru citu sabiedrības pārstāvi, skar pandēmija un tās radītās sekas.

Policija saistībā ar šo pasākumu ir gatava jebkuram notikumu attīstības scenārijam. Ļoti ceram uz sabiedrības izpratni, atbildību un spēju izturēt šīs pandēmijas radītos izaicinājumus, nepakļaujoties provokatoru aicinājumiem destabilizēt situāciju. Uzsveru, ka policijas mērķis šajā pandēmijas laikā nekad nav bijis kādu sodīt, bet gan rūpēties par sabiedrības drošību. Tajā pat laikā jāizprot, ka pretlikumīgām darbībām ir arī sekas. Būsim atbildīgi pret sevi, apkārtējiem un savu valsti!”

Jau ziņots, ka opozīcijas politiķis Aldis Gobzems (LuK) šodien Rīgā ir iecerējis protesta pasākumu, kuru galvaspilsēta gan nav saskaņojusi.

Aldi Gobzemu politiskās aģitācijas laikā Tukumā aiztur policija

6. decembra rītā Tukumā, kur sākās Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) politiskā aģitācija “Rododendrs”, Saeimas deputātu, pēc neilgas vārdu apmaiņas, ...

gallery icon

Neļaut pasākuma rīkošanu Rīgas domei esot rekomendējušas tiesībsargājošās iestādes. Arī pašvaldībai pēc saziņas ar organizatoru neesot radusies pārliecība, ka organizētājs uzņemsies atbildību par pasākumu, ja tas nenoritēs atbilstoši valstī spēkā esošajām regulējošajām normām.

Pašvaldība atzīmē, ka tāpat nav gūta pārliecība, ka organizētājs sadarbosies ar policiju, bet radies pretējs priekšstats, par ko liecinot pagājušās nedēļas notikumi citās Latvijas pilsētās.