foto: ASV vēstniecība Rīgā
ASV Valsts departaments godina Juri Jurisu kā "Pretkorupcijas čempionu"
2021. gada 8. decembris, 16:59

ASV Valsts departaments godina Juri Jurisu kā "Pretkorupcijas čempionu"

Jauns.lv

Virsprokurors un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas vadītājs Juris Juriss ir atzīts par vienu no divpadsmit "Pretkorupcijas čempioniem," kuri ar savu darbu padara pasauli labāku, apkarojot korpuciju un cīnoties par pārredzamību un atbildību, paziņojis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Pretkorupcijas čempiona apbalvojums ir iespēja izcelt veiksmes stāstus saistībā ar Starptautisko pretkorupcijas dienu un Demokrātijas samitu 9. decembrī," sacīja ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails.

"ASV izsaka atzinību Jurisa kungam par viņa drosmi un neatlaidību korupcijas apkarošanā, kas apdraud Latvijas, ASV un pasaules valstu kolektīvo drošību un Latvijas ekonomisko labklājību," vēstnieks Kārvails sacīja. "Pateicoties tādiem apņēmīgiem cilvēkiem kā Jurisa k-gs, ASV un Latvija ir stiprinājušas mūsu sadarbību cīņā pret korupciju, un mēs ceram padziļināt mūsu kopīgo apņemšanos šīsnedēļas Demokrātijas samita ietvaros," norādīja vēstnieks Kārvails.

foto: ASV vēstniecība Rīgā

Kā informē ASV vēstniecība Rīgā, ASV Valsts departaments atzīmēja Jurisa kunga veiksmīgo Aivara Lemberga saukšanu pie atbildības par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un ar to saistītiem nodarījumiem, kā arī viņa ieguldījumu Latvijas prokuroru un policijas apmācībā.

Apbalvojums tika pasniegts šodien virtuālā tiešsaistes ceremonijas tiešraidē no ASV Valsts departamenta, Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā. Vēstnieks Kārvails paniedza apbalvojumu Jurisa kungam ASV vēstniecībā Latvijā.

ASV Valsts departaments šogad atklāja Pretkorupcijas čempiona balvu, jo korupcijas apkarošana ir ASV un to partneru nacionālās drošības un ārpolitikas prioritāte. 2021. gada 3. jūnijā prezidents Baidens izdeva Nacionālās drošības pētījuma memorandu (NSSM-1), kas oficiāli noteica cīņu pret korupciju kā galveno ASV nacionālās drošības prioritāti.