foto: LETA
"Visa dzīve varēja izmainīties sekundē." Rīgā autovadītājs notriec meiteni; vainīgo aiztur cietušās tēvs
Attēlam ilustratīva nozīme
112
2021. gada 2. decembris, 19:41

"Visa dzīve varēja izmainīties sekundē." Rīgā autovadītājs notriec meiteni; vainīgo aiztur cietušās tēvs

Jauns.lv

Kādas skolnieces tēvs bijis spiests pamest darbu, sēsties automašīnā un mesties palīgā meitai, jo saņēma ziņu par to, ka bērnu notriecis piedzēries autovadītājs.

"Visa mana dzīve varēja izmainīties sekundes simtdaļā, bet, paldies dievam, tas nenotika," Andrejs stāsta par situāciju, kad viņa nepilngadīgo meitu notrieca automašīna, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Pats tēvs ceļu satiksmes negadījuma brīdi bija darbā, kad saņēma zvanu no kaimiņa, kurš kļuva par liecinieku notikušajam. Andrejs tūlīt sēdās pie stūres un brauca uz notikuma vietu.

Pēc viņa teiktā, vainīgo viņš sastapa incidenta vietā. Vadītājs uz notikušo reaģēja neadekvāti, bet pēc piecām minūtēm vispār aizmirsa, ko izdarījis.

"Man nācās viņu aizturēt, paņemt automašīnas atslēgas, izsaukt ātro palīdzību un policiju," atceras Andrejs, piebilstot, ka pēc meitas apskatīšanas sākumā domājis nevest viņu uz slimnīcu, lai gan konstatēti galvas un kāju sasitumi.

Taču vēlāk sliktas pašsajūtas dēļ vecāki tomēr aizveiduši meiteni uz medicīnas iestādi. "Avārijas brīdī vadītāja organismā konstatētas 1,9 promiles. Tāpat viņš vadīja automašīnu bez autovadītāja tiesībām. Uzsākts kriminālprocess," ziņo Valsts policijā.

Andrejs pateicas visiem, kas palīdzēja viņa meitai un piedalījās vainīgā aizturēšanā.