Spilves lidlaukā notiks starptautisks aviācijas salidojums „Riga Fly-In 2015”
Ieeja pasākumā būs bez maksas.
Runā Rīga
2015. gada 2. jūlijs, 11:03

Spilves lidlaukā notiks starptautisks aviācijas salidojums „Riga Fly-In 2015”

Jauns.lv

Nākamajā nedēļas nogalē, no 10. līdz 12. Jūlijam, nodibinājums „Lidlauks Spilve” organizē starptautisku aviācijas salidojumu „Riga Fly-In 2015”. Aviācijas svētki Spilves lidlaukā katru vasaru jau kļuvuši par ierastu tradīciju, bet, sākot ar pagājušo gadu, šeit vienlaikus notiek arī gaisa kuģu salidojums, kurā piedalās gaisa kuģi un piloti no visas Eiropas.

„Aviācijas salidojums ir lidlauka un pilsētas goda lieta, tāpēc Spilves lidlauks nenogurstoši mainīgos formātos turpina šo tradīciju Rīgā. Iepriekš tas bija „Elite Aerobatic Master Cup”, bet nu jau otro gadu – „Riga Fly-In” – Rīgas salidojums,” pasākumu raksturo nodibinājuma „Lidlauks Spilve” valdes loceklis Jānis Maslovskis.

Kopš Spilves lidlauks ir atkal sertificēts un pieejams visiem lidot gribētājiem, ar katru gadu ir audzis no ārvalstīm ielidojošo gaisa kuģu skaits. Šā gada maijā un jūnijā gandrīz katru dienu, kad laika apstākļi bija labvēlīgi tālākiem pārlidojumiem, lidlaukā Spilve nosēdās vismaz viens lidaparāts, kas mērojis ceļu vismaz pāris stundu lidojuma attālumā. Ļoti populārs Eiropas pilotu vidū ir maršruts apkārt Baltijas jūrai, kurā Rīgas vēsturiskais lidlauks ir lielisks pieturas punkts.

Sestdien, 11. jūlijā, Spilves lidlauks būs atvērts publikai – tiks svinēti jau ierastie aviācijas svētki. Būs apskatāma statiskā gaisa kuģu izstāde un aviācijas paraugdemonstrējumi debesīs, tiks organizētas nelielas sacensības, kurās ar lidmašīnām tiks „šauti” hēlija baloni, vakarpusē paraugdemonstrējumus veiks motoparaplāni, kā arī pilotu skolas piedāvās iepazīšanās lidojumus. Paralēli aviācijai apmeklētājus priecēs arī laba mūzika – uzstāsies Lauris Valters, DJ Ivanbeat un citi mūziķi. Bērniem būs pieejamas atrakcijas un citas jautrības.

Skatītājiem starptautisks aviācijas salidojums nozīmē to, ka būs vairāk dažādu gaisa kuģu, kurus varēs apskatīt un iepazīt, kā arī dzirdēt lidotāju stāstus. Protams, šogad aviācijas svētkos neiztiks arī bez NBS un Robežsardzes helikopteriem, kā arī tiks demonstrēta pašmāju ražotā pasaulē ātrākā ultravieglā lidmašīna „Tarragon”.

Ieeja pasākumā būs bez maksas. Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. (RD IKSD). Aviācijas svētku apmeklētājiem būs nodrošināta maksas autostāvvieta.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: spilve.org