Sabiedrība
2021. gada 24. novembris, 20:45

Par "trampistu" sauktais Arnis Blodons atklāj traģiskos notikumus, kas mainījuši viņa domas par potēm

Jauns.lv

Redzot, ka saslimšana ar Covid-19 apkārtējiem beidzas letāli, savas domas par vakcinēšanos mainījis žurnālists, aizrautīgs motobraucējs Arnis Blodons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Man daudzi ir jautājuši, kā es tās savas domas par potēšanos esmu mainījis. Pašā sākumā visi tā nedaudz smīkņāja - mani ģimenē sauca par "trampistu". Es arī tā īsti neticēju, jo man likās, ka Covid-19 tāda gripa vien ir. Domāju - potēsies vai nepotēsies, tas īsti daudz nelīdzēs. Bet tad notika izmaiņas, tādas diezgan traģiskas izmaiņas, jo mans labākais draugs Rolands, viens no pirmajiem apkārt, kas saslima ar Covid-19, nomira no tā. Man sievai ģimenē abi brāļi smagi izslimoja, gulēja Sauriešu slimnīcā. Viņiem vēl ilgi nācās atkopties," manavakcina.lv publicētajā video atzīst Blodons.

Viņš stāsta, ka no Covid-19 nomiris arī sievas radinieks, kas bijis nedaudz vecāks par viņu. "Un pavisam nesen arī viens mans bērnības draugs, kurš bija piecus gadus jaunāks par mani, nomira no Covid-19. Viņš nebija vakcinējies. Pēc saslimšanas viņu viņsaulē aizsauca divu trīs nedēļu laikā."

Blodons norāda, ka tagad saprot, ka slimība ir nopietna, bīstama. "Apkārt notiekošais mani ir pārliecinājis, ka vajag potēties. Es vēl gribu padzīvot. Gribu pabraukt ar moci, būt kopā ar ģimeni, gribu arī pastrādāt, pasportot. Ja man jautā par pašsajūtu pēc potēšanās, tad vairāk vai mazāk es jutos OK. Bija gan sagurums pēc otrās potes kādu nedēļu. Pēc darba vajadzēja pagulēt, bet šobrīd es jau eju sportot."

Viņš nolēmis ar savu stāstu dalīties, jo uzskata, ka ir svarīgi "uzturēties vēl pie savām ģimenēm un dzīvot normālu dzīvi, cik tas šobrīd, protams, iespējams".

Blodons uzsver, ka pote, protams, 100% nepasargās no saslimšanas. "Mēs labi zinām, ka arī vakcinēti cilvēki saslimst, bet viņi pārslimo vieglākā formā."