foto: ekrānuzņēmums no video
Liepājā kovidsērgas dēļ par vairāk nekā 20% pieaudzis mirušo skaits. VIDEO
Arī Liepājā saistībā ar Covid-19 pandēmiju strauji pieaudzis mirušo skaits - vairāk nekā par piektdaļu.
Novadu ziņas
2021. gada 24. novembris, 05:38

Liepājā kovidsērgas dēļ par vairāk nekā 20% pieaudzis mirušo skaits. VIDEO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Saistībā ar Covid-19 pandēmiju strauji pieaudzis mirušo skaits arī Liepājā - vairāk nekā par piektdaļu. Ja pērn visa gada laikā Liepājas sešās kapsētās bija 974 bēres, tad šogad, kad līdz gada beigām vēl palicis vairāk nekā mēnesis, to skaits jau ir pārsniedzis vairāk nekā tūkstoti. Ja 2020. gadā mēnesī vidēji bija 79 bēru ceremonijas, tad šobrīd – 95.

Tas tiek skaidrots ar no Covid-19 mirušo skaita pieaugumu. Ja Daugavpilī tā dēļ jau domā par kapsētu paplašināšanu, tad Liepājas kapsētās vietu pietiek. Tomēr pēc pāris gadiem jau varētu nākties domāt par jaunu apbedījumu vietu izveidi. Visdrīzāk jaunas tās ierīkos Dienvidu kapsētā, teic Liepājas Kapsētu pārvaldes direktors Mairis Plūksna. 

“TV Kurzeme” vēsta: “Šī gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijā reģistrēti vairāk nekā 24 tūkstoši mirušo, kas ir par 3500 jeb 17% vairāk nekā pērn tajā pašā laika posmā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati. Arī Liepājā mirušo skaits palielinājies nedaudz vairāk par 20%, un mirstības pieaugums tiek skaidrots ar Covid-19 pandēmiju. Atsevišķās pašvaldībās, piemēram, Daugavpilī ziņots par strauju kapsētu platības piepildījumu, kas liek domāt par nepieciešamību paplašināt to teritoriju, taču Liepājā šī problēma vēl neesot”.

Tomēr mirušo skaits pieaug. Sevišķi tas bija jūtams oktobrī, kad, salīdzinot ar pagājušo gadu, mirušo skaits pieauga vairāk nekā par 60%. Pašlaik Liepājā ir sešas kapsētas, no kurām trīs ir pilnībā atvērtas apbedījumiem, bet trīs tikai daļēji. Plūksna saka, ka ne vienmēr Liepājā mirušos arī apbērē pilsētas kapsētās. Bieži viņiem mūža mājas atrodas tuvējo novadu lauku kapsētās un tāpēc Liepājā nav tik aktuāls jautājums par jaunu kapsētu un apbedījumu vietu izveidi.

Daugavpils Reģionālās slimnīcas Patoloģijas nodaļas morgs un Komunālie kapi

Ieskats Daugavpils Reģionālās slimnīcas Patoloģijas nodaļā un Komunālajos kapos. Līķu maisi morgā un ziedu klēpji uz nesen apglabātu cilvēku kapu ...

gallery icon