foto: unsplash.com
Izsludina dzelteno brīdinājumu par sniegu
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2021. gada 22. novembris, 20:57

Izsludina dzelteno brīdinājumu par sniegu

Jauns.lv

Naktī no pirmdienas uz otrdienu Latvijas teritoriju šķērsos nokrišņu zona, daudzviet gaidāms slapjš sniegs un sniegs, austrumu rajonos snigšana turpināsies arī dienā.

Kā vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC), no rīta teritorijas lielākajā daļā būs izveidojusies 1-4 cm bieza sniega kārta. Ceļi būs slideni, kā arī nokrišņu laikā brīžiem pasliktināsies redzamība. Autovadītāji aicināti būt piesardzīgi.

Dienā valsts rietumu daļā gaidāms arī lietus. Sniega sega pakāpeniski kusīs. Snigšanas laikā redzamība brīžiem pasliktināsies līdz 1-2 km.

Kā liecina "Global Forecast System" prognozes, minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma no +3 grādiem dažviet piekrastē līdz -7 grādiem Latgalē. Maksimālā temperatūra dienā būs no nulles valsts austrumos līdz +7 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Rīgā otrdienas rītā snigs, vēlāk brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi un starp mākoņiem uzspīdēs saule. Naktī nedaudz pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, savukārt dienā gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies no -2 grādiem nakts sākumā līdz +5 grādiem dienā.