foto: Valsts kanceleja.
Veselības nozarei piešķir vairāk nekā 25,85 miljonus eiro Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanai
Sabiedrība
2021. gada 16. novembris, 16:42

Veselības nozarei piešķir vairāk nekā 25,85 miljonus eiro Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanai

Jauns.lv / LETA

Ministru kabinets otrdien lēma piešķirt veselības aprūpes nozarei vairāk nekā 25,85 miljonus eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanā, informēja Veselības ministrijā.

Vairāk nekā 0,87 miljoni eiro tiks novirzīti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD). Pēc ministrijā paustā, straujais saslimstības ar Covid-19 kāpums ievērojami ietekmējis NMPD darbu, radot papildu izdevumus, reaģējot uz pieaugošo izsaukumu skaitu, nodrošinot Covid-19 pacientiem nepieciešamo skābekļa daudzumu, medicīnisko ierīču pieejamību un pacientu pārvešanu starp stacionāriem atbilstošas ārstēšanas un aprūpes nodrošināšanai.

Lai laikus varētu norēķināties ar ārstniecības iestādēm un laboratorijām, kas iesaistītas Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanā, vairāk nekā 24,98 miljoni eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem paredzēti iestāžu izdevumu segšanai par individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, kas nepieciešami epidemioloģiski drošu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai ambulatorajā un stacionārajā sektorā, tostarp laboratoriskajiem pakalpojumiem, attālinātajām konsultācijām, pacientu transportēšanas izmaksām oktobrī, novembrī un decembrī.

Kā norāda ministrijā, šāda kārtība ļaus ātrāk segt iestāžu faktiskās izmaksas, kas radīsies vēl šī gada pēdējos mēnešos. Ja piešķirtais finansējums netiks izmantots, to plānots novirzīt citu ar Covid-19 seku novēršanu saistītu izdevumu segšanai.

Jau ziņots, ka iepriekš 26. oktobrī Ministru kabinets piešķīra veselības aprūpes nozarei 2,4 miljonus eiro, kas paredzēti ārstniecības iestādēm, lai kompensētu to izdevumus Covid-19 seku novēršanā.