"Bezvests.lv" brīvprātīgie Daugavas dzelmē atrod vīrieša līķi

29.oktobrī brīvprātīgie no "Bezvests.lv" Daugavas dzelmē atrada vīrieša līķi.

gallery icon
10
112
2021. gada 29. oktobris, 13:04

"Bezvests.lv" brīvprātīgie Daugavas dzelmē atraduši jauna vīrieša mirstīgās atliekas

Jauns.lv

29.oktobrī brīvprātīgie no "Bezvests.lv" Daugavas dzelmē atrada vīrieša līķi. Policija vēlāk apstiprināja, ka mirstīgās atliekas pieder iepriekš pazudušajam 21 gadus vecajam Edijam Zēriņam.

Ceturtās meklēšanas operācijas laikā ūdenslīdēji atrada jauna vīrieša līķi, izmantojot kompānijas "Epron" robotu un "Hidrolab" zemūdens kameru. Ekspertīzē tiks noskaidrots, vai mirstīgās atliekas pieder Edijam Zēriņam, kuru Valsts policija 16.oktobrī izsludināja meklēšanā.  

foto: Bezvests.lv
Organizācijas "Bezvests.lv" dalībnieki piedalās mirstīgo atlieku meklēšanā.

Valsts policija sociālajā tīklā "Twitter" vēsta, ka pārtrauc meklēt 2000. gadā dzimušo Ediju Zēriņu. Persona diemžēl tika atrasta bez dzīvības pazīmēm. Policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija neliecina par noziedzīgu nodarījumu.

"Šajā operācijā izmantotā tehnika ļāva meklēšanu veikt ātrāk un efektīvāk. Ierīces uz galvenajā mītnē uzstādītajiem diviem monitoriem pārraidīja dzelmē redzamo. Kad speciālistiem radušās aizdomas, ka redzams cilvēka ķermenis, norādītajā vietā ienirst ūdenslīdējs, kurš to pārbauda. Ja ūdenslīdēji darbotos bez tehniskā atbalsta, tad meklēšana būtu nesekmīga, jo sliktas redzamības apstākļos upes dzelmē pamanīt ķermeni ir visai neiespējami. Tas ir kā staigāt pa tumšu istabu ar aizvērtām acīm," atklāja "Bezvests.lv" dibinātājs un vadītājas Aleksandrs Faminskis.

Jaunieša līķa meklēšana notika sadarbībā ar Valsts policiju. Brīvprātīgo organizācija šādas operācijas veic, lai mirušā tuviniekiem būtu iespējams atvadīties.

foto: Bezvests.lv
Edijs Zēriņš pēdējo reizi tika redzēts 15.oktobrī ap pulksten 23.50 Andrejostas ielā pie kluba "First MIR".

"Dzīvot un nezināt, kas noticis ar tuvinieku, ir ļoti smags pārbaudījums," turpina Faminskis.

Radinieki atklāja, ka pēdējo reizi Edijs Zēriņš tika redzēts 15.oktobrī ap pulksten 23.50 Andrejostas ielā pie kluba “First MIR”. Pēdējā SMS radiniekiem tika nosūtīta pulksten 00.02, kopš tā brīža par jaunieti vairs nebija nekādas ziņas un puiša telefons ir izslēgts.