foto: LETA
Valsts kontrole veiks valsts budžeta tēriņu Covid-19 seku novēršanai revīziju
Covid-19 pacientu lielā pieplūduma dēļ Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas uzņemšanas nodaļas gultas izvietotas arī garāžā, kur līdz šim iebrauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas. (RAKUS publicitātes foto)
Politika
2021. gada 28. oktobris, 18:38

Valsts kontrole veiks valsts budžeta tēriņu Covid-19 seku novēršanai revīziju

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, tiekoties ar valsts kontrolieri Rolandu Irkli, pārrunāja aktualitātes saistībā ar Valsts kontroles (VK) noslēgtajām, pašlaik veiktām un plānotajām revīzijām valsts tēriņu vērtēšanā, kā arī VK iepriekš sniegtos ieteikumus valsts pārvaldei un to ieviešanas gaitu, informē premjera birojs.

Tikšanās laikā Irklis informēja par VK īstenotajām revīzijām saistībā ar valsts budžeta līdzekļu izlietojumu pērn Covid-19 pandēmijas ierobežošanai un seku mazināšanai, kā arī tuvākajā nākotnē plānotajām revīzijām.

Irklis pauda, ka 2021.gadā ievērojami līdzekļi cīņai ar Covid-19 pandēmiju tika piešķirti veselības aprūpei, tādēļ VK plāno revidēt šo līdzekļu izlietojumu. Valsts kontrolieris arī pastāstīja, ka VK plāno veikt sistēmiskas revīzijas veselības aprūpes jomā, lai sekmētu veselības pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Tāpat abas amatpersonas pārrunāja valsts piešķirtā atbalsta izlietojumu Covid-19 pandēmijas laikā. Irklis informēja par VK secinājumiem un ieteikumiem attiecībā uz valsts piešķirtā finansējumu izlietojumu nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" un aviokompānijas darba pārraudzību.

Tikšanās noritēja attālinātā režīmā.