foto: LETA arhīvs (Ieva Leiniša)
Policija pārbauda TV3 pausto, ka Cimdaram, iespējams, bijis viltots Covid-19 sertifikāts
Bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars (8.06.1962.- 20.10.2021.).
Sabiedrība
2021. gada 28. oktobris, 14:59

Policija pārbauda TV3 pausto, ka Cimdaram, iespējams, bijis viltots Covid-19 sertifikāts

Jauns.lv / LETA

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par izskanējušo informāciju, ka bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars mediķiem, iespējams, uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, apliecināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

22.oktobrī TV3 ziņas vēstīja, ka 20.oktobrī mūžībā aizgājušais Cimdars, iespējams, mediķiem varētu būt uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu.

Cimdara meita Daira Januša 23.oktobrī informēja, ka Cimdara ģimene uzskata, ka izskanējusī informācija ir bijusi nepatiesa un neprofesionāla.

Cimdara ģimene uzsvēra, ka Cimdara rīcībā nebija viltots Covid-19 vakcinācijas sertifikāts, jo gan pirms saslimšanas ar Covid-19, gan slimības gaitā Cimdars skaidri un atkārtoti paziņoja saviem ģimenes locekļiem un ārstējošajam personālam, ka viņš nav potējies pret Covid-19.

Paziņojumā presei Cimdara piederīgie akcentēja, ka pēc saslimšanas ar Covid-19 un nonākšanas slimnīcā, Cimdars atklāti dalījās ar pieņēmumu, ka veiksmīgi izslimos slimību un iegūs imunitāti dabīgā ceļā. Ģimenes ieskatā Cimdaram nebija nekāda loģiska iemesla vai ieguvumu, lai iegūtu viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, maldinot ģimenes locekļus un medicīnas darbiniekus, kā arī kopējais konteksts liecinot par viņa stingru turēšanos pie iepriekš pieņemtās nostājas - iegūt imunitāti dabīgā ceļā.

Cimdara ģimene stingri iestājas par faktu, ka Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta un viņš nebija tā uzrādītājs.

Papildus tam, e-veselības sistēmā nepastāv ieraksts par Cimdara vakcināciju pret Covid-19, uzsvēra Cimdara ģimene.