Noskaidroti labākie pūtēju orķestri. FOTO
Rīgas 31.vidusskolas un Augusta Dombrovska Mūzikas skolas pūtēju orķestris piedalās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pūtēju orķestra finālkonkursā Lielajā Ģildē.
Kultūra
2015. gada 8. jūlijs, 12:03

Noskaidroti labākie pūtēju orķestri. FOTO

Jauns.lv

Par labākajiem pūtēju orķestriem finālkonkursā atzīti Rīgas 6. vidusskolas, Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas un Madonas Mūzikas skolas orķestri, informēja XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pārstāve Inga Vasiļjeva.

Rīgas 6. vidusskolas pūtēju orķestris diriģenta Haralda Bārzdiņa vadībā uzvaru ieguva A grupā, diriģenta Māra Martinsona vadītais Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas pūtēju orķestris - B grupā, bet Madonas Mūzikas skolas pūtēju orķestris "Vivo" Artūra Kloppes vadībā - C grupā.

Visās trīs grupu kategorijās piedalījās 23 pūtēju orķestri. Pūtēju orķestru sniegumu vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija Ots Kasks no Igaunijas, Helēna Sinisalo no Somijas, Kazis Daugela no Lietuvas, kā arī Jānis Retenais un Guntis Kumačevs.

Pūtēju orķestru sniegumu svētku laikā varēs redzēt 9.jūlijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kur notiks pūtēju orķestru koncerts "Taures sauc". Koncertā muzicēs 41 orķestris ar 1600 dalībniekiem. 10.jūlijā plkst.19 pie Brīvības pieminekļa notiks krāšņa pūtēju orķestru defilē programma.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā līdz 12.jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieku. Svētku programmu veido koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA, Ieva Čīka/LETA