Vējoņa inaugurācijas ballē - tikai pa glāzei šampanieša. FOTO
Inaugurācijas balles runu jaunievēlētais prezidents Raimonds Vējonis noslēdza ar vārdiem: „Es vēlos šobrīd pacelt glāzi par Latvijas valsts nākotni, par mūsu tautu, mūsu draugiem un sabiedrotajiem! Saules mūžu Latvijai!”
Politika
2015. gada 8. jūlijs, 17:47

Vējoņa inaugurācijas ballē - tikai pa glāzei šampanieša. FOTO

Jauns.lv

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pirmā darba diena noslēdzās ar tā dēvēto inaugurācijas balli, jeb precīzāk – saviesīgu sabiedrībā zināmu ļaužu sapulcēšanos Melngalvju namā uz glāzi šampanieša.

Viesi Melngalvju laikā ieradās laikus un viņu vidū bija gan bijušie prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga, Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, gan Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, gan Ministru prezidente Laimdota Straujuma un virkne bijušo premjeru – Māris Gailis, Andris Šķēle, Aigars Kalvītis, Ivars Godmanis un citi.

Plaši bija pārstāvēts Saeimas deputātu korpuss, bet bija arī vairāki pašvaldību vadītāji, piemēram, Ventspils mērs Aivars Lembergs, Liepājas galva Uldis Sesks, Jelgavas saimnieks Andris Rāviņš un citi.

Tāpat viesu pulkā bija uzņēmēji, Ati Sausnīti, Ivaru Strautiņu un Gunti Rāvi ieskaitot, kā arī virkne inteliģences pārstāvju.

Kad inaugurācijas pasākuma viesi bija sanākuši, savu uzrunu teica Raimonds Vējonis, kurš viesus sagaidīja kopā ar kundzi Ivetu.

Savā uzrunā viņš paziņoja: „Man ir liels gods sveikt jūs visus! Man ir patiess prieks, ka jūs esat šeit, un esmu ļoti pateicīgs, ka varu būt kopā ar jums visiem šodien, kad uzsāku pildīt Latvijas valsts prezidenta amatu.

Pirmkārt, vēlos sākt ar pateicības vārdiem visiem, ar ko man bijis gods sadarboties līdz šim. Ar tiem, kas mani vienmēr atbalstījuši un sūtījuši savas labās domas. Paldies, jo jūsu atbalsts mani spēcina. Jo īpašs paldies ir manai ģimenei.

Liktenis ir lēmis, ka šīs prezidentūras sākums iekrīt trauksmainā un izaicinājumiem pārpilnā laikmetā. Pasaule šodien piedzīvo ievērojamas pārmaiņas, jo pēc vairāk nekā pusgadsimta miers un drošība Eiropā atkal ir apdraudējuma ēnā.”

Uzrunu viņš noslēdza ar vārdiem: „Es novēlu, lai mums kopā izdotos iecerētais, strādājot mūsu Latvijas labā! Celsim to kopīgi par tādu valsti, ar kuras spožumu mēs visi būtu lepni. Es vēlos šobrīd pacelt glāzi par Latvijas valsts nākotni, par mūsu tautu, mūsu draugiem un sabiedrotajiem! Saules mūžu Latvijai!


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Rojs Maizītis